To Time Out μας προτείνει 5 ταβέρνες στην επ. Αμμοχώστου

α3 1 Time Out, Νέα Αμμοχώστου, Ταβέρνα Μουσικός, Ταβέρνες

Μία λίστα με 25 υπέροχα ταβερνάκια για μεζέ εκτός αστικών κέντρων δημοσίευσε το περιοδικό Time Out.

Δείτε πιο κάτω τις προτεινόμενες ταβέρνες από την επαρχία Αμμοχώστου.

Δείτε όλη τη λίστα με τα 25 υπέροχα ταβερνάκια για μεζέ εκτός αστικών κέντρων εδώ

Ξύλινο

Δεν είναι τυχαίο το όνομά του, αφού στεγάζεται σε ένα γουστόζικο ξύλινο κτίσμα στις Βρυσούλες φτιαγμένο από δουλεμένους κορμούς δέντρων, που το κάνουν να μοιάζει σαν ράντζο. Υπέροχη, η καταπράσινη αυλή.
Σερβίρει: Κυπριακό μεζέ (€17) με ξεχασμένες συνταγές, όπως τα φρέσκια σπιτίσια μακαρόνια του «σκληνιτζιού» κομμένα στο σμιλί, κίτρινο χαλούμι της Αχερίτου, πούλλες και πατάτες «αντιναχτές».
Tip: Ατού στο μενού τα εποχιακά χόρτα και τα μεγάλα μανιτάρια Αναθρήκας.
(23962403) Τρικώμου 179 Βρυσούλες (απέναντι από την εκκλησία). Δ-Σ 16.00-24.00.

Πλουμί

Αυτό το πετρόκτιστο δίχωρο έχει αναπαλαιωθεί με προσοχή στη κάθε λεπτομέρεια, για να μην χάσει την αρχική του ταυτότητα. Όλα τα φαγητά είναι από παραδοσιακές μαμαδίστικες συνταγές.
Σερβίρει: Αυθεντικό κυπριακό μεζέ (€14 ο μικρός και €16 ο κανονικός) και ψωμί με προζύμι της μητέρας του ιδιοκτήτη. Σπεσιαλιτέ, οι ζαμπούσες (είδος τυροκεφτέ με χαλούμι), το κολοκάσι και οι πατάτες από την περιοχή, τα αφέλια, το βοδινό στιφάδο, το οφτό και τα πουρέκια.
Tip: Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο έχει ζωντανή μουσική.
(99658333) 28ης Οκτωβρίου 3, Σωτήρα. Τρ-Κ 18.00-23.00.

Ποταμός

Ο Ποταμός του Λιοπετρίου, τα κυπριακά «φιόρδ», αποτελεί πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους. Ακόμα ένας λόγος, όμως, για να τον επισκεφθείς είναι η ταβέρνα Ποταμός, η οποία λειτουργεί από το 1963 στην καρδιά του ποταμού, με γαλανόλευκη διακόσμηση.
Σερβίρει: Ψαρομεζέ (€22) και πιάτα a la carte, ως επί το πλείστον ψαρικά, αλλά και κρεατικά. Λατρεύουμε τα μύδια αχνιστά με βασιλικό και άνηθο, τα μακαρόνια με καραβίδες και τις γαριδούλες με σκορδοβούτυρο ή τηγανητές.
Tip: Η τοποθεσία του είναι μοναδική στο νησί.
(99388844) Ποταμός Λιοπετρίου. Δ-Κ 11.30-22.30.

α4 2 Time Out, Νέα Αμμοχώστου, Ταβέρνα Μουσικός, Ταβέρνες

Μουσικός

Η ταβέρνα Μουσικός στεγάζεται σε ένα διατηρητέο πέτρινο οίκημα στη Σωτήρα με καμάρες και μεγάλη περιποιημένη αυλή με κληματαριά. Είναι ξακουστό όχι μόνο για τον γραφικό του χαρακτήρα, αλλά και για το πολύ νόστιμο φαγητό του.
Σερβίρει: Κυπριακό μεζέ (€15 ο μικρός και €18 ο κανονικός). Προσφέρονται και μερίδες a la carte. Δοκίμασε κουνέλι στιφάδο, κλέφτικο, κολοκάσι της περιοχής καπαμά και γιαχνί και το σπιτικό χαλούμι τους.
Tip: Τα χόρτα και κρέατα είναι δικής τους παραγωγής, ενώ το ολόφρεσκο χαλούμι το φτιάχνουν στο εστιατόριο.
(23828833) Κυριάκου Μάτση 6, Σωτήρα. Δ-Σ 18.00-22.30.

img 6558 Time Out, Νέα Αμμοχώστου, Ταβέρνα Μουσικός, Ταβέρνες

Εξοχή​

Το ταβερνείο-εστιατόριο Εξοχή στις Βρυσούλλες σε κάνει πραγματικά να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στην εξοχή. Η άνοιξη εδώ έχει την τιμητική της, όταν ανθίζουν οι γλάστρες και οι ανθώνες της αυλής.
Σερβίρει: Κυπριακούς εποχιακούς μεζέδες (€16 ο κανονικός και €20 ο έξτρα), φαγητά a la carte και φιλέτα. Φημισμένη για τα εποχιακά αγρέλια, τα μανιτάρια της Αναθρήκας στον έξτρα μεζέ, το κουνέλι «αντινακτό» σβησμένο με μπίρα και λεμόνι και το μουσακά.
Tip: Έχει πολύ ωραίο κήπο με παιδότοπο τύπου survivor.
(23741995) Γιασουμή Κιλέ 70, Φρέναρος (δρόμος Φρενάρου-Βρυσούλων). Δ-Σ 12.00-23.00.

Πηγή: Time Out Cyprus