Την ερχόμενη Τετάρτη λειτουργεί το Κτηματολόγιο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι (ΒΙΝΤΕΟ)

Με σαράντα 44 καθυστέρηση επιστρέφει στη επαρχία του, ακόμη ένα κυβερνητικό τμήμα της επαρχίας Αμμοχώστου.

Το Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας, το οποίο από το 1974 στεγάζεται προσωρινά στη Λάρνακα, μετακομίζει τελικά στις 5 Σεπτεμβρίου στο Παραλίμνι, δίνοντας, έτσι, τέλος στο σίριαλ που είχε ξεσπάσει με αφορμή την επιλογή του συγκεκριμένου κτηρίου από την Κυβέρνηση.

Την ανακούφισή τους εξέφρασαν οι δήμαρχοι της ελεύθερης Αμμοχώστου για την μεταστέγαση των υπηρεσιών, γεγονός το οποίο θα δώσει τέλος στην καθημερινή ταλαιπωρία εκατοντάδων κατοίκων της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Ικανοποιημένοι οι Δήμαρχοι

Ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας ανέφερε ότι η μεταφορά του Κτηματολογίου στη φυσική του έδρα, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είναι πάρα πολύ σημαντική γιατί πρώτο και κύριο θα εξυπηρετήσει τον περισσότερο κόσμο, ενώ υπογράμμισε και το γεγονός ότι η ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου θα λάβει την υπόσταση που πρέπει να έχει αφού είναι γνωστό, όπως είπε, ότι η ελεύθερη Αμμόχωστος, συνεισφέρει πάρα πολλά στον οικονομικό τομέα και στον προϋπολογισμό του κράτους.

Με τη σειρά του ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη μεταφορά των Κεντρικών Γρραφείων της Πολεοδομίας αλλά και του Κτηματολογίου στην ελελυθερη επαρχία Αμμοχώστου, η οποία όπως είπε, είναι μια αποκατάσταση μίας αδικίας την οποία βίωνε η επαρχία Αμμοχώστου εδώ και δεκαετίες. Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να αναφέρει ότι πρόκειται για το αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς και διεκδίκησης όλων των Δημάρχων και των Κοινοταρχών της περιοχής αλλά και των οργανωμένων συνόλων και ιδιαίτερα του ΤΕΒΕΑ το οποίο οργάνωσε και συντόνισε την όλη προσπάθεια.

Από Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου

Σε σημερινή ανακοίνωσή του το τμήμα ανακοινώνει ότι όλες οι διαδικασίες μετακόμισης από τη Λάρνακα στο Παραλίμνι θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία το κοινό θα μπορεί να εξυπηρετείται από το νέο του κτήριο στη Λεωφόρο 1ης Απριλίου 245 στο Παραλίμνι, παρά τον κυκλικό κόμβο προς Πρωταρά και Αγία Νάπα.

Famagusta.News / SIGMA TV