Το ΑΞΙΚ να μεταφερθεί στην Ελεύθερη Επαρχία Αμμοχώστου

Οσα συζήτησε το ΕΒΕΑ με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας κ. Πρόδρομο Προδρόμου

cache 846x3000 Analog medium 880391 145515 3112021 Αμμόχωστος, ΑΞΙΚ, Εκπαιδευτικά θέματα

Εκπαιδευτικά θέματα που αφορούν την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου, συζήτησε σήμερα το ΕΒΕΑ με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού και Νεολαίας, Πρόδρομο Προδρόμου.

Κατά τη συνάντηση που έγινε στο Υπουργείο Παιδείας, αντιπροσωπεία του ΕΒΕΑ υπό την αιγίδα του πρώην Προέδρου του ΕΒΕΑ και Αντιπροέδρου του ΚΕΒΕ, Γιώργου Μαυρουδή, υπογράμμισε τη σημασία της δημιουργίας εκπαιδευτικών υποδομών για επιμόρφωση στην επαρχία Αμμοχώστου.

Όπως τονίστηκε στον Υπουργό Παιδείας οι ανάγκες της περιοχής για εκπαιδευμένο και καταρτισμένο προσωπικό είναι μεγάλη, γι’ αυτό η δημιουργία εκπαιδευτικών υποδομών θα βοηθήσει τόσο τον τουρισμό, όσο και την περιοχή.

Επίσης, αναφέρθηκε στον Υπουργό Παιδείας ότι η Ελεύθερη Περιοχή Αμμοχώστου παρά τη μεγάλη συνεισφορά της στην τουριστική ανάπτυξη του τόπου, αντιμετωπίζεται από το κράτος ως ο φτωχός συγγενής.

«Από την περιοχή», τονίζεται στην ανακοίνωση, «απουσιάζουν σοβαρά έργα υποδομής και ανάπτυξης, με εξαίρεση τη μαρίνα Αγίας Νάπας, το οποίο αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία».

Επιπλέον, ειδική αναφορά έγινε στο διαχρονικό αίτημα του ΕΒΕΑ, για μεταφορά της έδρας του ΑΞΙΚ στην επαρχία Αμμοχώστου.

Η αντιπροσωπεία του ΕΒΕΑ τόνισε πως το κράτος επιβάλλεται άμεσα να μεταφέρει την έδρα του ΑΞΙΚ στην Ελεύθερη Περιοχή Αμμοχώστου για να στηριχθεί η περιοχή, ο τουρισμός και οι νέοι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο κ. Προδρόμου εξέφρασε τη βούληση να συμβάλει στη δημιουργία εκπαιδευτικών υποδομών, ενώ για το ΑΞΙΚ είπε ότι το θέμα διαχείρισης του ανήκει αποκλειστικά στο ΤΕΠΑΚ, με βάση το Μνημόνιο που υπέγραψε το Υπουργείο Παιδείας με το ΤΕΠΑΚ.