Το ΕΒΕ Αμμοχώστου προωθεί την επιχειρηματική συνεργασία Κύπρου – Λιβάνου

Λίβανος ΕΒΕ Αμμοχώστου, Επιχειρηματική Συνεργασία, ΛΙΒΑΝΟΣ

Οικονομικό φόρουμ θα πραγματοποιηθεί το Φθινόπωρο με στόχο την ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων Κύπρου και Λιβάνου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΕΒΕ) Αμμοχώστου αναφέρεται ότι πραγματοποιήθηκε πρόσφατα συνάντηση “στην Πρεσβεία του Λιβάνου στη Λευκωσία με την Πρέσβειρα της χώρας κα. Claude El Hajal και αντιπροσωπείας του Δ.Σ του Επιμελητηρίου, αποτελούμενη από τον Αντιπρόεδρο Τώνη Τουμαζή, το μέλος του Δ.Σ. Άντρη Επιφανίου και τον Γραμματέα / Διευθυντή του ΕΒΕΑ Σωτήρη Παναγιώτου».

Στα πλαίσια της συνάντησης τα μέλη της αντιπροσωπείας του Επιμελητηρίου «έτυχαν ενημέρωσης από την Πρέσβειρα για την κατάσταση στο Λίβανο, κυρίως όσον αφορά την οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα της χώρας. Επίσης, έγινε ανταλλαγή απόψεων και εξετάστηκαν τρόποι για περαιτέρω επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών».

Στη συνάντηση «συμφωνήθηκε όπως πραγματοποιηθεί από κοινού ένα Οικονομικό Φόρουμ, υπό την αιγίδα του ΕΒΕ Αμμοχώστου το ερχόμενο Φθινόπωρο. Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα παρουσιαστούν τρόποι ανάπτυξης συνεργασίας μεταξύ επιχειρήσεων των δύο χωρών και θα γίνει παρουσίαση Λιβανέζικων επιχειρήσεων που έχουν ενδιαφέρον για ανάπτυξη της επιχειρηματικής τους δράσης στην περιοχή της Αμμοχώστου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «στη διοργάνωση θα συμμετάσχει επιχειρηματική αποστολή από τον Λίβανο ενώ η Πρέσβειρα κα El Hajal, θα παρουσιάσει τρόπους συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων».

Πηγή: ΚΥΠΕ