Το Υπουργείο Εργασίας θα συνεχίσει να στηρίζει το κοινωνικό έργο του Ομίλου Κωφών Λάρνακας – Αμμοχώστου

imagew 4

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων θα συνεχίσει να στηρίζει το κοινωνικό έργο που επιτελεί ο Ομιλος Κωφών Λάρνακας – Αμμοχώστου για κοινωνική ενσωμάτωση και καλύτερο μέλλον για τα άτομα που αντιμετωπίζουν οποιασδήποτε μορφής αναπηρία, ανέφερε σήμερα η Υπουργός Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε χαιρετισμό της Υπουργού, σε εκδήλωση «Φιλανθρωπικό Τσάι» του Ομίλου Κωφών Λάρνακας – Αμμοχώστου, που ανέγνωσε η Λειτουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών Α, Φωτούλα Φιλίππου, έγινε αναφορά στις δράσεις του Ομίλου που άρχισε από το 1980 προσθέτοντας ότι «υπερασπίζει αποφασιστικά τα δικαιώματα των ατόμων που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής και διαμένουν στις Επαρχίες Λάρνακας – Αμμοχώστου» και τους παρέχει «κάθε δυνατή στήριξη και βοήθεια» ώστε να διευκολυνθεί η κοινωνικοποίηση τους και η ένταξη τους στην κοινωνία.

Πρόσθεσε ότι «ο εθελοντισμός είναι μια πολυμορφική διαδικασία και στάση ζωής, καθώς επιδρά εποικοδομητικά στο κοινωνικό στερέωμα, αφορά όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικών και οικονομικών διακρίσεων, προάγει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών στην προάσπιση θεμελιωδών δικαιωμάτων και ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη και συνοχή. Μια εθελοντική δράση στοχεύει όχι μόνο στην πρόσκαιρη αντιμετώπιση του προβλήματος, αλλά, κατά περίπτωση, και στην αντιμετώπιση των αιτιών του, την ενδυνάμωση των επωφελούμενων και τη συνεχή λειτουργία δομών υποστήριξης».

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων συνέχισε υποστηρίζει τις προσπάθειες του Ομίλου «για την κοινωνική ενσωμάτωση και για ένα καλύτερο μέλλον για τα άτομα που αντιμετωπίζουν οποιασδήποτε μορφής αναπηρία. Υψίστης προτεραιότητας για μας, είναι η διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρίες και η καταπολέμηση των προκαταλήψεων με στόχο την πλήρη και ισότιμη συμμετοχή τους σε όλους τους τομείς της ζωής τους» είπε και σημείωσε πως «σ’ αυτό προσβλέπει η συνεργασία του κράτους με τους οργανωμένους φορείς της κοινωνίας που άπτονται θέματα των ατόμων με αναπηρίες».

Ανέφερε επίσης ότι προς την κατεύθυνση αυτή «έχει ήδη επιτευχθεί ένα σημαντικό βήμα με την κύρωση από την Κυπριακή Δημοκρατία της Σύμβασης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες. Για την εφαρμογή της Σύμβασης και για την πραγμάτωση των δικαιωμάτων των ατόμων με κάθε τύπου αναπηρία, το Υπουργικό Συμβούλιο στις 19 Δεκεμβρίου του 2017 ενέκρινε την Πρώτη Εθνική Στρατηγική για την Αναπηρία με δεκαετές πλαίσιο για το 2018-2028, καθώς και το τριετές Εθνικό Σχέδιο Δράσης για το 2018-2020, που περιλαμβάνει 86 συνολικά δράσεις, συνεχιζόμενες και νέες, προς υλοποίηση».

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων αναγνωρίζοντας την προσφορά του Ομίλου θα συνεχίσει να στηρίζει το κοινωνικό έργο που επιτελεί, προσθέτοντας πως «ο κοινός αγώνας δίνει το αίσθημα στο άτομο ότι ανήκει ισότιμα σε μια κοινωνία. Η διαφορετικότητα είναι και ταυτόχρονα η μοναδικότητα του κάθε ατόμου που η συνύπαρξη τους στη κοινωνία σε πνεύμα εποικοδομητικής συνεργασίας μπορεί να φέρει ένα καλύτερο μέλλον για όλους και κυρίως για τα άτομα με αναπηρίες».