Τρεις συλλήψεις μετά την άφιξη βάρκας με μετανάστες στην επαρχία Αμμοχώστου

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, πλοηγοί της βάρκας ήταν δύο 21χρονοι και ένας 25χρονος.

metanast exclusive, Άφιξη μεταναστών, Μετανάστες

Στη σύλληψη τριών προσώπων, προχώρησε τη Δευτέρα η Αστυνομία, για διευκόλυνση των ανακρίσεων, σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση υποβοήθησης της παράνομης εισόδου υπηκόων τρίτης χώρας στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η σύλληψη των τριών, έγινε μετά από την άφιξη, στις ακτές της Κύπρου, βάρκας στην οποία επέβαιναν συνολικά 50 παράτυποι μετανάστες.

Συγκεκριμένα, τα ξημερώματα της Δευτέρας, εντοπίστηκε από τα ραντάρ της Αστυνομίας, άγνωστη βάρκα να πλέει, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Παραλιμνίου. Γύρω στις 4.20π.μ., η βάρκα ανακόπηκε από άκατο της Λιμενικής και Ναυτικής Αστυνομίας, σε απόσταση τριών μιλίων από την ακτή. Όπως διαπιστώθηκε, στη βάρκα επέβαιναν 50 άτομα, εκ των οποίων 32 άνδρες, πέντε γυναίκες και 13 ανήλικοι.

Η βάρκα με τη συνοδεία της αστυνομικής ακάτου, κατέπλευσε στο αλιευτικό καταφύγιο Παραλιμνίου, όπου οι επιβαίνοντες, παραλήφθηκαν από τις αρχές της Δημοκρατίας.

Από τις εξετάσεις που ακολούθησαν, σύμφωνα με μαρτυρία που εξασφαλίστηκε, πλοηγοί της βάρκας ήταν δύο 21χρονοι και ένας 25χρονος. Εναντίον τους εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα σύλληψης, δυνάμει των οποίων συνελήφθησαν και τέθηκαν υπό κράτηση, για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου συνεχίζει τις εξετάσεις.