Βόλεϊ γυναικών: Αγώνας ζωής και θανάτου Δερύνειας – Αυγόρου

Άκρως καθοριστική κρίνεται η 16η αγωνιστική, δεύτερη για τους ομίλους τόσο του τίτλου όσο και του υποβιβασμού, στο πρωτάθλημα ΟΠΑΠ πετόσφαιρας γυναικών Α’ Κατηγορίας που διεξάγεται το βράδυ της Τρίτης (19/2, 20:00).

Για τον πρώτο όμιλο ξεχωρίζει το ντέρμπι Ανόρθωση – Τεχνοοικία ΑΕΚ, ενώ για τον όμιλο του υποβιβασμού ξεχωρίζει το παιχνίδι των ουραγών ανάμεσα σε Αναγέννηση Δερύνειας και ΘΟΪ Αυγόρου.

Οι δύο αυτοί αγώνες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον και δίνουν ιδιαίτερο χρώμα στην αγωνιστική.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ – ΑΕΚ

Το ντέρμπι κορυφής ίσως διαμορφώσει τα δεδομένα στην υπόθεση τίτλος. Πιθανή νίκη της Ανόρθωσης δίνει τεράστιο προβάδισμα στην ομάδα της Αμμοχώστου αφού θα ξεφύγει 13 βαθμούς από την αντίπαλό της, τέσσερις αγώνες πριν το φινάλε.

Η ΑΕΚ από την πλευρά της θα παίξει τα ρέστα της στη Λευκωσία και, αν πάρει καθαρό τρίποντο, μπορεί να ελπίζει για τον τίτλο.

ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΕΛ

Το ντέρμπι της Λεμεσού έχει πάντα το δικό του ενδιαφέρον. Βαθμολογικά όμως ενδιαφέρει μόνο τις γαλαζοκίτρινες. Η Robo Markets ΑΕΛ, που είναι εξαιρετική το τελευταίο τρίμηνο, δεν θέλει να αφήσει βαθμούς στη συμπολίτισσά της, για να εκμεταλλευτεί και το αποτέλεσμα που θα προκύψει από τον αγώνα στη Λευκωσία.

Ο Απόλλων παίζει δεύτερο σερί αγώνα στην έδρα του, αλλά σήμερα θέλει να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο από αυτό που έδειξε κόντρα στην Ανόρθωση, ενώ ένα λεμεσιανό ντέρμπι δίνει πάντα έξτρα κίνητρο και στις δύο ομάδες.

Βαθμολογία: Ανόρθωση 43, ΑΕΚ 33, ΑΕΛ 33, Απόλλων 21

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ – ΘΟΪ

Το μεγάλο ραντεβού της αγωνιστικής είναι χωρίς αμφιβολία αυτό που θα γίνει στη Δερύνεια ανάμεσα στην Αναγέννηση και το ΘΟΪ, αφού έχει τεράστια βαθμολογική σημασία και για τις δύο ομάδες. Αν κερδίσει η Αναγέννηση θα συνεχίσει να ελπίζει για παραμονή, αν κερδίσει το ΘΟΪ θα κάνει αποφασιστικό βήμα σωτηρίας.

Η Αναγέννηση με μόλις τέσσερις βαθμούς δεν έχει περιθώριο για άλλες απώλειες. Εάν συμβεί αυτό, η κατάσταση τέσσερις αγώνες πριν το φινάλε θα γίνει εξαιρετικά δύσκολη, αφού το ΘΟΪ θα ξεφύγει στη βαθμολογία. Ακόμα και η νίκη με 3-2 δεν τη βολεύει, αφού η ομάδα του Αυγόρου με τον πόντο θα διατηρήσει την απόσταση των έξι βαθμών.

ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ – ΠΑΦΙΑΚΟΣ

Ο αγώνας Ολυμπιάδα – Korantina Homes Παφιακός ενδιαφέρει πολύ περισσότερο βαθμολογικά την ομάδα του Παφιακού, αφού θέλει να ξεγνοιάσει βαθμολογικά και πάει στη Λευκωσία για το τρίποντο ώστε να εδραιωθεί στη δεύτερη θέση του ομίλου και να απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη.

Η Ολυμπιάδα από την πλευρά της θέλει να τερματίσει πρώτη στον όμιλο και να κυριαρχήσει στην έδρα της. Θυμίζουμε πως οι δύο ομάδες θα τα πουν σε διπλούς αγώνες και για την οκτάδα του κυπέλλου.

Βαθμολογία: Ολυμπιάδα 22, Παφιακός 13, ΘΟΪ 11, Αναγέννηση 4

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ