Έρχεται το 1ο Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Θέρους στη Κοινότητα Αχερίτου/ Βρυσούλλες

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αχερίτου διοργανώνει το 1ο Παγκύπριο Πολιτιστικό Φεστιβάλ Θέρους

F03516F8 BAD2 4831 8C88 FE96B9EEBC25 exclusive

Το Κοινοτικό Συμβούλιο Αχερίτου, σε τακτική συνεδρίαση στις 10 Απριλίου 2023 αποφάσισε την διοργάνωση του 1ου Παγκύπριου Πολιτιστικού Φεστιβάλ Θέρους που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1η Ιουλίου 2023 στην κοινότητά μας.

Ο αυθεντικός παραδοσιακός χαρακτήρας του φεστιβάλ θα φέρει σε επαφή τη νέα γενιά με την παλαιότερη, αναβιώνοντας την παράδοση, φέρνοντάς μας πιο κοντά στην ημικατεχόμενη Αχερίτου και στους κάμπους της Μεσαορίας, αφού η Μεσαορία από τα αρχαία χρόνια ήταν ο μεγάλος σιτοβολώνας της Κύπρου. Τεράστιες εκτάσεις καλλιεργούνταν με σιτηρά και δημητριακά εργοδοτώντας πλήθος εργατών από την περιοχή και όχι μόνο.

Οι επισκέπτες του Φεστιβάλ θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα καθώς και την αναπαράσταση του θερισμού. Θα έχουν, επίσης, την ευκαιρία να λάβουν μέρος στο ζύμωμα και στην παρασκευή ψωμιού, να γευτούν πολλά προϊόντα παράγωγα του σιταριού και να συμμετάσχουν σε πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Στόχος της διοργάνωσης είναι να προσελκύσει ντόπιους και ξένους επισκέπτες καθώς επίσης και να διατηρήσει την παράδοση του τόπου και της Κοινότητάς

72356ED3 56D2 4C55 89CA 8E4284659EE5 exclusive

Η κοινότητα Αχερίτου θα σας περιμένει! Είστε όλοι ευπρόσδεκτοι!

Περισσότερες πληροφορίες σύντομα!