Xenion Junior School: Απέκτησε τον τίτλο του “Οικολογικού Σχολείου”

Oikologika Xenion Education, Περιβάλλον

Στο πλαίσιο της Περιβαλλοντικής Αγωγής το Xenion Junior School συμμετείχε σε περιβαλλοντικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και πολιτισμού και επιβραβεύθηκε με τον τίτλο του «Οικολογικού Σχολείου», χάρη στις δράσεις που είχε αναλάβει τα προηγούμενα χρόνια.

Η Διευθύντρια του σχολείου κ. Ξένια Φυλακτού – Μονογιού παρευρέθηκε με μέλη του διδακτικού προσωπικού στην Παγκύπρια Τελετή Βράβευσης των Σχολείων Μέσης, Δημοτικής και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 16 Μαΐου 2019.

Oikologika Xenion Education, Περιβάλλον

Το Πρόγραμμα «Οικολογικά Σχολεία»

Tο Πρόγραμμα “Οικολογικά Σχολεία” είναι το μαζικότερο Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας που εφαρμόζεται με επιτυχία στα σχολεία της Κύπρου. Άρχισε τη λειτουργία του το 1997 με τη συμμετοχή 16 δημοτικών σχολείων και ακολούθησε μια ανοδική πορεία με αποτέλεσμα να συμμετέχουν φέτος στο Πρόγραμμα 139 δημοτικά σχολεία, 95 νηπιαγωγεία, 3 ειδικά σχολεία, 41 γυμνάσια και 17 λύκεια. Η εργασία που γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος, βασίζεται στις σύγχρονες παιδαγωγικές και μεθοδολογικές αρχές για ενεργητική μάθηση, διερεύνηση και συνεργατική διδασκαλία. Οι ωφέλειες που αποκομίζουν τα παιδιά που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα είναι πολλές και σημαντικές και δεν περιορίζονται μόνο στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών, αλλά επεκτείνονται σε όλους τους τομείς της εκπαίδευσης. Παράλληλα, τα παιδιά ασκούνται στις δημοκρατικές διαδικασίες μέσω των οικολογικών επιτροπών που εκλέγουν και του τρόπου που λαμβάνονται και υλοποιούνται οι αποφάσεις.