ΞΥΛΟΦΑΓΟΥ: Αρχίζει η υποβολή δηλώσεων για ζημιές από χαλάζι

Από σήμερα γίνονται δηλώσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν από χαλάζι σε φυτείες πατατών και λαχανικών

Screenshot 5 8 exclusive, ΞΥΛΟΦΑΦΟΥ, ΧΑΛΑΖΙ

Από σήμερα Παρασκευή 26 Ιανουαρίου και μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου, γίνονται δεκτές δηλώσεις για τις ζημιές που προκλήθηκαν από χαλάζι στις 22 Ιανουαρίου σε φυτείες πατατών και λαχανικών στην κοινότητα Ξυλοφάγου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Γεωργίας, του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος τα έντυπα Δήλωσης Ζημιάς για το Αναθεωρημένο Εθνικό Πλαίσιο βρίσκονται στα γραφεία του Επαρχιακού Γεωργικού Γραφείου Λάρνακας, καθώς επίσης στη θεματική ενότητα «Σχέδια και Αιτήσεις.

Οι κάτοχοι, ενοικιαστές ή διαχειριστές των εκμεταλλεύσεων που έχουν πληγεί καλούνται να υποβάλουν κατάλληλα συμπληρωμένο το έντυπο Δήλωσης Ζημιάς το αργότερο μέχρι τις 9 Φεβρουαρίου, στο Επαρχιακό Γεωργικό Γραφείο Λάρνακας.

Σημειώνεται ότι «σε περίπτωση που ο δικαιούχος για λόγους ανωτέρας βίας, αδυνατεί να υποβάλει τη Δήλωση Ζημιάς εντός της προθεσμίας, αυτή μπορεί να υποβληθεί μέσω Αντιπροσώπου και σε εξαιρετικές περιπτώσεις μέσω τηλεομοιότυπου (FAX) ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). Ωστόσο, σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει το συντομότερο δυνατό να υποβληθεί η πρωτότυπη Δήλωση Ζημιάς για να θεωρείται έγκυρη. FAX: 24202867 , Email: dagrilarnaca@da.moa.gov.cy»

Για επιπρόσθετες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι καλούνται όπως επικοινωνούν με το Επαρχιακό Γεωργικό Γραφείο Λάρνακας στα τηλέφωνα 24202861, 24202850.

Πηγή: ΚΥΠΕ