Υλοποιείται και φέτος το πρόγραμμα «Endless Sun» της ΕΤΑΠ Αμμοχώστου

tourism ΕΤΑΠ Αμμοχώστου

Υλοποιείται και φέτος για 27η χρονιά το πρόγραμμα δραστηριοτήτων «Endless Sun» της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Αμμοχώστου (ΕΤΑΠ).

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της ΕΤΑΠ Αμμοχώστου Λάκης Αβρααμίδης «στόχος του προγράμματος είναι αφενός η απασχόληση των επισκεπτών κατά τους χειμερινούς μήνες που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι ιδανικές για παραλία και κολύμπι και αφετέρου να οδηγήσουν τους ξένους στην ενδοχώρα για να γνωρίσουν τα ήθη, τα έθιμα, την κουλτούρα του τόπου και γενικά να έλθουν σε επαφή με τους ντόπιους».

Το πρόγραμμα «περιλαμβάνει τρεις εκδρομές την εβδομάδα για περίοδο δύο εβδομάδων, συνολικά δηλαδή 6 εκδρομές σε δύο εβδομάδες και μετά οι εκδρομές επαναλαμβάνονται. Οι εκδρομές πραγματοποιούνται υπό την εποπτεία επίσημου ξεναγού εγκεκριμένου από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού».

Ανέφερε ότι η κάθε εκδρομή «στοιχίζει 5 ευρώ και έχει τη δική της ταυτότητα», προσθέτοντας πως οι ξένοι επισκέπτες «μεταξύ άλλων δραστηριοτήτων ζυμώνουν και φουρνίζουν το δικό τους ψωμί σε παραδοσιακό κυπριακό φούρνο, μαζεύουν φράουλες και πορτοκάλια ενώ εάν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, μαζεύουν και πατάτες. Ακόμα μαθαίνουν τον τρόπο παρασκευής του παραδοσιακού κυπριακού τυριού και χαλλουμιού, επισκέπτονται αρχαιολογικούς χώρους, ανοικτά θεματικά πάρκα και συμμετέχουν σε άλλες δραστηριότητες και εμπειρίες».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δραστηριοτήτων, είπε, «ξεκίνησε το 1992 με πρωτοβουλία των ξενοδόχων της Επαρχίας Αμμοχώστου οι οποίοι ήθελαν να προσφέρουν κάτι περισσότερο από ήλιο και θάλασσα στους επισκέπτες της περιοχής, ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες”.

Από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του, είπε, το «πρόγραμμα αγκαλιάστηκε από τους ξένους επισκέπτες με αποτέλεσμα να συνεχιστεί για μία περίπου δεκαετία, δίνοντας διέξοδο στους τουρίστες, που ήταν κυρίως 3ης ηλικίας, να αναμειχθούν και να συμμετάσχουν σε διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες, δίνοντας ένα ξεχωριστό τόνο και χρώμα στις διακοπές τους».

Ανέφερε ακόμα ότι μετά τα δέκα χρόνια «την ευθύνη για την υλοποίηση του προγράμματος ανέλαβε η ΕΤΑΠ Αμμοχώστου η οποία συνεχίζει και φέτος για 27η χρονιά τις δραστηριότητες. Το πρόγραμμα σημειώνει μεγάλη επιτυχία, χάρις στην πρωτοτυπία και την ποικιλομορφία του, κάτι που αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους τους επισκέπτες της περιοχής, όπως φαίνεται από τα σχόλια και τις αναρτήσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης».