Ζητούν ένα Δήμο στην ελεύθερη Αμμόχωστο οι Κοινότητες

Κοινή επιστολή Κοινοτήτων ελεύθερης Αμμοχώστου πλην του Λιοπετρίου για ενιαίο Δήμο στην ελεύθερη Αμμόχωστο

0DD2FAC8 4CAE 4CA3 B87E 19BE5BEC614C exclusive, Μεταρρύθμιση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τη δημιουργία ενός ενιαίου Δήμου στην ελεύθερη Αμμόχωστο φαίνεται να ζητούν με επιστολή τους οι τέσσερεις από τις πέντε κοινότητες της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Famagusta.News, σε κοινή τους επιστολή η οποία εστάλη την περασμένη Παρασκευή (8/10) προς τον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή, οι Πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων Αυγόρου, Αγίου Γεωργίου Αχερίτου, Άχνας και Φρενάρους ζητούν από κοινού τη συνένωση όλων των τοπικών αρχών σε ενιαία οντότητα τοπικής αυτοδιοίκησης στην ελεύθερη Αμμόχωστο, αποτελούμενη από τους τέσσερεις Δήμους και τις πέντε κοινότητες, με την ονομασία “Δήμος Κωνσταντίας”.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην επιστολή έχει τεθεί και όρος, πως με την απελευθέρωση της κατεχόμενης μητρόπολης της Αμμοχώστου, τότε συμφωνείται ομόφωνα η διάλυση του “Δήμου Κωνσταντίας” και η ένταξή του στον Δήμο Αμμοχώστου.

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Κοινοτάρχης Λιοπετρίου δεν υπέγραψε τη συγκεκριμένη επιστολή, αφού υπάρχει ειλημμένη ομόφωνη απόφαση από το Κοινοτικό Συμβούλιο Λιοπετρίου για τη συνένωσή του με τους Δήμους Αγίας Νάπας και Σωτήρας.

Famagusta.News