1ο Συνέδριο Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας επαρχίας Αμμοχώστου

a 173 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 2893 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

«Η επαρχία Αμμοχώστου εν έτει 2014: Αναλύοντας το παρόν και ορίζοντας το μέλλον» ήταν το θέμα του συνεδρίου που διοργάνωσε το Σάββατο στην Αγία Νάπα, η Τουριστική Εμπορική Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου.

Οι προοπτικές και οι τρόποι ανάπτυξης σε όλους τους τομείς της οικονομίας στην επαρχία Αμμοχώστου, αναλύθηκαν στο πρώτο συνέδριο, της Τουριστικής Εμπορικής Βιομηχανικής Εταιρείας Αμμοχώστου, που φιλοξενήθηκε στην Αγία Νάπα.

Στο συνέδριο συμμετείχαν τοπικές αρχές, υπουργοί, και βουλευτές, ενώ τις εργασίες του παρακολούθησε μεγάλος αριθμός συνέδρων, από τον εμπορικό, τουριστικό και βιομηχανικό κόσμο της περιοχής.

Τις εργασίες του συνεδρίου χαιρέτισε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, Γιώργος Λακκοτρύπης.

Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Εταιρείας Πέτρος Πέτρου, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην ανάγκη για ενιαίο αναπτυξιακό σχεδιασμό υπό τα νέα οικονομικά δεδομένα.

Στη συζήτηση που διεξήχθη κατά τη διάρκεια του συνεδρίου και συντόνιζε ο Γενικός Διευθυντής του ΑΝΤΕΝΝΑ Κωνσταντίνος Οδυσσέως, η Υπουργός Εργασίας, Ζέτα Αιμιλιανίδου, αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα μέτρα που λαμβάνει το Υπουργείο της για παροχή κινήτρων προς τους εργοδότες για επιμήκυνση της Τουριστικής Περιόδου, και αντιμετώπιση του προβλήματος της υπερεποχικότητας.

Ενώ, ο Υπουργός Γεωργίας, Νίκος Κουγιάλης αναφέρθηκε σε ευρωπαϊκά κονδύλια που πρέπει να αξιοποιηθούν για την ανάπτυξη έργων σε σχέση με το Φυσικό Περιβάλλον.

Στα ευρωπαϊκά κονδύλια αναφέρθηκε εν εκτάσει και η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.

Οι δήμαρχοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας τόνισαν την ανάγκη η εταιρεία που ίδρυσαν οι επιχειρηματίες της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, ενταχθεί στους κόλπους του ΚΕΒΕ, ώστε με αναβαθμισμένη υπόσταση να συντονίζει και να προωθεί καλύτερα την οικονομική δραστηριότητας της περιοχής.

Πηγή:ΑΝΤ1/Μάριος Αδάμου