1ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Δήμου Σωτήρας

a 3
a 3

Σήμερα στις 8 το βράδυ

Απόψε, Τρίτη, 24 Ιουλίου θα διεξαχθεί στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως, το 1ο Παραδοσιακό Φεστιβάλ Δήμου Σωτήρας, το οποίο αποτελεί μετεξέλιξη και συνέχεια του “Λαϊκού Πανηγυριού” το οποίο φέτος κλείνει 12 χρόνια ζωής…

Η αλλαγή της ονομασίας αποτέλεσε φυσική συνέπεια, αφού η καθιερωμένη εκδήλωση έπρεπε να τροποποιηθεί έτσι ώστε να προσανατολίζεται θεματικά και να αναδεικνύει περισσότερο το παραδοσιακό κυπριακό στοιχείο. Έτσι, η Πολιτιστική Επιτροπή του Δήμου αποφάσισε να επιλέξει την υπάρχουσα ονομασία.

Έτσι, το Φεστιβάλ της Τρίτης θα είναι επικεντρωμένο στα παραδοσιακά επαγγέλματα με ξυλογλυπτικές, “σμιλί” και άλλα επαγγέλματα της κυπριακής κουλτούρας.

Το Φεστιβάλ ξεκινάει στις 8 το βράδυ και θα περιλαμβάνει καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς, τσιαττιστά και μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα του Μιχάλη Χατζημιχαήλ, στο οποίο θα συμμετέχουν η Βασιλική Χατζηαδάμου και η Δήμητρα Χατζημιχαήλ.

Θα περιλαμβάνεται πλούσιο μενού από παραδοσιακά εδέσματα όπως κλέφτικο, σουβλάκια, λοκμάδες, κολοκάσι και πολλά άλλα.

Παρών στο Φεστιβάλ θα είναι και ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, κύριος Σοφοκλής Αλετράρης, καθώς η όλη εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του.

Την καλλιτεχνική και σκηνική επιμέλεια έχει ο Καθηγητής Τέχνης κύριος Φάνης Σεργίου.

SotiraNews.com