Με μεγάλη επιτυχία το 1ο Φεστιβάλ Πατάτας στο Αυγόρου (photos)

a5 1 Νέα Αμμοχώστου
a5 22 Νέα Αμμοχώστου

Μεγάλη ήταν η επιτυχία του Φεστιβάλ Πατάτας που για πρώτη φορά διοργανώθηκε χθες Σάββατο 19 Μαΐου στο Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του Αυγόρου. Το Φεστιβάλ τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Γεωργίας, κ. Νίκος Κουγιάλης, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης, πολλοί επίσημοι και πλήθος κόσμου.

Στην κατάμεστη αυλή του Μουσείου Λαϊκής Τέχνης του Αυγόρου, το ΘΟΪ Αυγόρου, που ήταν και ο κύριος διοργανωτής μαζί με το Κοινοτικό Συμβούλιο Αυγόρου, παρουσίασαν στο κοινό παραδοσιακό χορευτικό πρόγραμμα, και η χορωδία του Κοινοτικού Συμβουλίου παραδοσιακά τραγούδια.

Επίκεντρο του Φεστιβάλ ήταν, φυσικά, η πατάτα, η οποία προσφέρθηκε στους παρευρισκόμενους μαγειρεμένη με εφτά διαφορετικούς τρόπους, παρέα με τα υπόλοιπα εδέσματα. Δελεαστική ήταν βεβαίως και η πολύ χαμηλή τιμή του εισιτηρίου που ανερχόταν στα πέντε ευρώ ανά άτομο.

a1 12 Νέα Αμμοχώστου

Σε ομιλία του ο Πρόεδρος του Παναγροτικού Συνδέσμου Κύπρου, κ. Νεκτάριος Κάρυος ζήτησε από τον Υπουργό Γεωργίας την αμέριστη και αδιάκοπη αρωγή του προς τους πατατοπαραγωγούς και συγκεκριμένα προς την επαρχία Αμμοχώστου που είναι η κύρια αρτηρία εφοδιασμού της κυπριακής αγοράς.

a2 7 Νέα Αμμοχώστου

Στη συνέχεια, ο κ. Κουγιάλης απέδωσε τα εύσημα στους διοργανωτές για την άψογη διοργάνωση και υποσχέθηκε πως η Κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στους πατατοπαραγωγούς, αλλά και στους κάθε παραγωγούς.

a4 2 Νέα Αμμοχώστου

Author: SotiraNews