Το Υπουργικό ενέκρινε μεταφορά στον ΟΓΑ ποσού 10 εκ. ευρώ

a 21 Γεωργία, Ειδήσεις
a 677 Γεωργία, Ειδήσεις

Τη μεταφορά στον Οργανισμό Γεωργικής Ασφάλισης (ΟΓΑ) του ποσού των 10 εκ. ευρώ που έχει ψηφιστεί στον Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό του 2016, ως δεύτερη δόση για αποζημιώσεις για τις ζημιές του 2016, ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρία υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, το Υπουργικό ενέκρινε επίσης την καταβολή του πιο πάνω ποσού, σύμφωνα με τις πρόνοιες του Αναθεωρημένου Εθνικού Πλαισίου.

Σημειώνεται ότι το Υπουργικό Συμβούλιο στις 28.9.2016 ενέκρινε Πρόταση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος για καταβολή αποζημιώσεων για το 2016, λόγω σοβαρών ζημιών σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις (εξαιτίας θεομηνιών και δυσμενών καιρικών συνθηκών), μέσω του Αναθεωρημένου Εθνικού Πλαισίου Χορήγησης Κρατικών Ενισχύσεων για την Αντιστάθμιση Ζημιών στον Τομέα της Γεωργίας.

Το Υπουργικό Συμβούλιο στις 28.9.2016 ενέκρινε, επίσης, την καταβολή της πρώτης δόσης των αποζημιώσεων, ύψους 6 εκ. ευρώ.

Στο Συμπληρωματικό Προϋπολογισμό για το 2016, συμπεριλήφθηκε ποσό ύψους 10 εκ. ευρώ για κάλυψη της δεύτερης δόσης για τις αποζημιώσεις του 2016. Το ποσό των 10 εκ. ευρώ αποτελεί μεταφορά του υπόλοιπου ποσού εκ των συνολικά 18 εκ. ευρώ που εγκρίθηκαν για πληρωμή των ζημιών.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα την παραχώρηση Κυβερνητικής Εγγύησης προς την ΕΤΕπ για τη σύναψη εξωτερικού δανείου ύψους μέχρι 26 εκ. ευρώ με το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, για χρηματοδότηση της επέκτασης του Ινστιτούτου.

Το έργο αφορά την ανέγερση και λειτουργία κτηρίου για να φιλοξενήσει έργα Έρευνας και Ανάπτυξης μέσα από τη δημιουργία καινούργιων εγκαταστάσεων και ανάπτυξη νέου εξοπλισμού αιχμής, καθώς και τη δημιουργία νέων ερευνητικών ομάδων που θα έχουν ως κύριο στόχο την εφαρμοσμένη ιατρική και βιοϊατρική έρευνα, με επίκεντρο τον ασθενή.

Επίσης περιλαμβάνει συντήρηση και ανακαίνιση των υφισταμένων εγκαταστάσεων υποδομής του Ινστιτούτου, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία των τρεχόντων δραστηριοτήτων του. Μέσω της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, η ανακάλυψη καινούριων διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα στη βελτίωση της ζωής των ασθενών και κατ’ επέκταση της κοινωνίας αλλά και του κράτους.

Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ