100% καθαρές οι κυπριακές παραλίες- Πρώτη θέση ανάμεσα στα 28 κράτη μέλη της ΕΕ

Στα εξαιρετικής ποιότητας κολυμβητικά νερά της Κύπρου, αναφέρεται ενημερωτικό βίντεο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Τις προσπάθειες για διατήρηση της πρωτιάς, εξηγεί ο Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών.

Την πρώτη θέση, ανάμεσα στα είκοσι οκτώ κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καταλαμβάνει η Κύπρος για την άριστη ποιότητα των κολυμβητικών νερών που διαθέτει και τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που παρέχονται στις παραλίες, σύμφωνα με ενημερωτικό βίντεο που έχει αναρτηθεί πρόσφατα στην ιστοσελίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα έρευνας που διενεργείται σε ετήσια βάση, σε ολόκληρη την Ευρώπη υπάρχουν πέραν των είκοσι χιλιάδων παραλιών, ποταμών και λιμνών, η πλειοψηφία των οποίων έχουν καθαρά νερά, κατάλληλα για κολύμπι.

«Εάν συγκρίνουμε τις Ευρωπαϊκές παραλίες: Κύπρος και Σλοβενία έχουν τα καθαρότερα κολυμβητικά νερά. Το 100% των παραλιών τους, είναι κατάλληλες για κολύμπι. Ακολουθεί η Μάλτα με 98,9%. Οι υπόλοιπες χώρες που είναι εξαιρετικά καλές για κολύμπι είναι η Κροατία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία και η Ιταλία.»

Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Παραλιών και Δήμαρχος Πόλεως Χρυσοχούς Αγγελος Οδυσσέως, επισημαίνει ότι φέτος έχουν τεθεί στο μικροσκόπιο του Τμήματος Περιβάλλοντος συνολικά εκατόν δεκατρείς παραλίες .

O Άγγελος Οδυσσέως πρόεδρος της Επιτροπή Παραλιών δήλωσε ότι «Οι παραλίες μας είναι κρυστάλλινες και πεντακάθαρες. Η Κύπρος τα τελευταία χρόνια κατέχει την πρώτη θέση στον κατάλογο με τις πιο καθαρές παραλίες της ΕΕ, αφού έχουμε απόλυτη συμμόρφωση και οι παραλίες μας χαρακτηρίζονται σαν εξαίρετες. Έχουμε ένα εξαίρετο σύστημα ελέγχου, οι έλεγχοι γίνονται ανά δεκαπενθήμερο και σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις βαθμολογούνται σαν εξαίρετες.»

Ο κύριος Οδυσσεώς, τονίζει επίσης ότι σε πέντε παραλίες έχουν εγκατασταθεί εξειδικευμένα συστήματα πρόσβασης για άτομα με αναπηρίες και κινητικά προβλήματα, σε Πρωταρά, Αγία Νάπα, Λεμεσό, Πάφο και Πόλη Χρυσοχούς.


Πηγή: ΑΝΤ1

Ροη Ειδησεων

ΠτΔ για μεταναστευτικό: Η παρούσα κατάσταση δεν είναι βιώσιμη για Λίβανο, Κύπρο και ΕΕ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης μετέβη σήμερα το πρωί στον Λίβανο μαζί με…

2 Μαΐου, 2024

Αντίδραση Δήμου Παραλιμνίου για χρέη 10εκ. ευρώ Δήμου Αγίας Νάπας σε Υδατοπρομήθεια

Την έντονη αντίδρασή του εξέφρασε σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Δήμος Παραλιμνίου για το ενδεχόμενο…

2 Μαΐου, 2024

Γιατί βάφουμε κόκκινα τα αυγά το Πάσχα

Tο βάψιμο των αυγών είναι μια παράδοση που υπάρχει εδώ και πάνω από 2.500 χρόνια.…

2 Μαΐου, 2024

Βεγγαλικά και Πάσχα: Πώς θα συμπαρασταθείτε στους κροτοφοβικούς σκύλους

Συνηθίζεται να ρίχνουν βεγγαλικά μόλις ακουστεί το «Χριστός Ανέστη». Εκείνη τη στιγμή, δεκάδες σκύλοι διακατέχονται…

2 Μαΐου, 2024

Υπερδιπλάσιες οι τιμές οπωροκηπευτικών στη λιανική σε σχέση με τιμές παραγωγών δείχνει το e-κοφίνι

Αρκετά ακριβότερες είναι οι τιμές των οπωροκηπτευτικών προϊόντων στα σημεία λιανικής πώλησης σε σχέση με…

2 Μαΐου, 2024

Μητρόπολη Ταμασού για Μονή Αββακούμ: Κανένας συμβιβασμός

«Αποκλειστικός στόχος, η αποκάλυψη της αλήθειας, και προς τούτον, δεν χωρεί κανένας συμβιβασμός», αναφέρει σε…

2 Μαΐου, 2024