Το 100% πλησιάζει η πληρότητα στα ξενοδοχεία

a 17 Ειδήσεις, ΚΟΤ
a 113 Ειδήσεις, ΚΟΤ

Χωρίς δωμάτιο να μείνουν κινδυνεύουν όσοι αποφασίσουν να επισκεφθούν την Κύπρο την επόμενη περίοδο και δεν έχουν προχωρήσει ήδη σε κρατήσεις, καθώς η πληρότητα στα ξενοδοχεία πλησιάζει το 100% για τον μήνα Ιούνιο.

Οι αρμόδιοι φορείς έχουν την αισιοδοξία ότι οι φετινές αφίξεις τουριστών θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο, παρά τα επίπεδα ρεκόρ που καταγράφηκαν πέρσι, με την άφιξη των κλινών που σημειώθηκε, η οποία φτάνει τις 5-6 χιλιάδες, να μην είναι αρκετή.

Όπως αναφέρει o αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΚΟΤ Μαρίνος Μενελάου, σύμφωνα με δημοσίευμα της στο StockWatch, οι αφίξεις κινούνται σε πολύ ικανοποιητικά επίπεδα.

Σημειώνει, δε, ότι το τετράμηνο του έτους, οι αφίξεις τουριστών παρουσιάζουν αύξηση 19,7%, ενώ οι πληρότητες των ξενοδοχειακών μονάδων για τον Ιούνιο του έτους, πλησιάζουν το 100%, όπως προκύπτει από επαφές με τους ξενοδόχους.

«Τα τελικά στοιχεία για τις πληρότητες Ιονίου θα δημοσιευτούν τέλη του μήνα, αλλά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας μετά από επαφές με την ξενοδοχειακή βιομηχανία και άλλους φορείς, πλησιάζουν το 100%», τονίζει και προσθέτει ότι ο καλύτερος τουριστικός μήνας όλων των εποχών ήταν ο Ιούλιος του 2016, όπου οι αφίξεις ανήλθαν στις 482 χιλ.

Όσον αφορά στις τάσεις στις αφίξεις, ο κ. Μενελάου αναφέρει πως η Κύπρος είναι πλέον πιο προσβάσιμη σε κάποιες αγορές κυρίως στη Γερμανία, όπου οι αφίξεις είναι αισθητά αυξημένες σε σχέση με πέρσι, ενώ, σύμφωνα με τον ίδιο, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ισραηλινή αγορά, που λόγω της πολιτικής των ανοιχτών αιθέρων, παρουσιάζει άνοδο 71% το τετράμηνο του έτους.

«Με βάση τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, το 2017 αναμένεται να κλείσει με νέο ρεκόρ στις τουριστικές αφίξεις», λέει.

Σημειώνεται ότι το 2016, οι αφίξεις τουριστών ανήλθαν σε 3.186.531 σε σύγκριση με 2.659.405 το 2015, σημειώνοντας αύξηση 19,8%, ξεπερνώντας τις αφίξεις που καταγράφηκαν ποτέ στην Κύπρο κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Εν τω μεταξύ, σε δηλώσεις του την Τρίτη, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης δήλωσε ότι υπάρχουν προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού, αναγνωρίζοντας τον καθοριστικό ρόλο της τουριστικής βιομηχανίας στην ανάκαμψη της οικονομίας. Τόνισε ότι η προσπάθεια για ποιοτική αναβάθμιση του προϊόντος πρέπει να συνεχιστεί, μέσω ενός νέου στρατηγικού σχεδιασμού, που περιλαμβάνει και τη δημιουργία του υφυπουργείου τουρισμού.

Πηγή: Sigmalive