Εγγραφές σε νηπιαγωγεία-δημοτικά σχολεία 11-12 Ιανουαρίου

CEB1 11 Παιδεία
Στις 11 και 12 Ιανουαρίου 2016 γίνονται δεκτές εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία και σε όλες τις τάξεις των Δημοτικών Σχολείων, για την προσεχή σχολική χρονιά 2016-2017, ανακοινώνει η Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

CEB1 1700 Παιδεία

Στην ανακοίνωση, επισύρεται η προσοχή όλων των ενδιαφερόμενων γονιών ότι οι εγγραφές για όλες τις τάξεις, θα ολοκληρωθούν μέσα σε αυτή την περίοδο και δεν θα υπάρξει νέα περίοδος εγγραφών.

Τονίζεται ιδιαίτερα ότι όσοι γονείς δεν εγγράψουν τα παιδιά τους την πιο πάνω περίοδο θα υποχρεωθούν να υποβάλουν αίτηση στο οικείο Επαρχιακό Γραφείο Παιδείας, το οποίο και θα αποφασίσει την εγγραφή του παιδιού τους στο πλησιέστερο σχολείο στο οποίο θα υπάρχει κενή θέση έτσι ώστε να μη δημιουργείται πρόβλημα στη στελέχωση.

Σημειώνεται ακόμη ότι για τα παιδιά ηλικίας 4 και 8/12 – 5 και 8/12 η φοίτηση στην προδημοτική είναι υποχρεωτική.

Οι γονείς έχουν δικαίωμα να επιλέξουν να εγγράψουν τα παιδιά τους είτε σε Δημόσιο, είτε σε Κοινοτικό, είτε σε Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Κατάλογοι των Κοινοτικών και των εγκεκριμένων Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (www.moec.gov.cy, Διεύθυνση Δημοτικής Εκπαίδευσης, Κατάλογοι σχολείων).

Δικαίωμα εγγραφής έχουν όλα τα παιδιά, οποιασδήποτε εθνικότητας, που διαμένουν στην Κύπρο, ανεξάρτητα από τη νόμιμη ή μη παραμονή των γονέων τους στο νησί.

Δεκτά για εγγραφή στην προδημοτική τάξη θα γίνουν παιδιά που συμπληρώνουν τα 4 χρόνια και 8 μήνες πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 2016, δηλαδή όσα γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2011 μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2011.

Στην Α΄ τάξη θα γίνουν δεκτά για εγγραφή παιδιά που συμπληρώνουν τα 5 χρόνια και 8 μήνες πριν από την 1η Σεπτεμβρίου 2016, δηλαδή όσα γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2010 μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2010.

Αιτήσεις εγγραφών στα δημόσια νηπιαγωγεία μπορούν να υποβάλουν και παιδιά μικρότερης ηλικίας 3 – 4 και 8/12 χρόνων, δηλαδή όσα παιδιά γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου 2012 μέχρι και την 31η Αυγούστου 2013.

Επισημαίνεται ότι κατά την έναρξη της φοίτησης στην Α΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου, θα είναι απαραίτητη η παρουσίαση επίσημου ενδεικτικού φοίτησης στην προδημοτική τάξη από εγκεκριμένο Νηπιαγωγείο.

Διευκρινίζεται ότι οι μαθητές Προδημοτικής και της Α΄ τάξης του Δημοτικού που έχουν μεγαλύτερα αδέλφια που φοιτούν στο ίδιο σχολείο (στις Τάξεις Α΄ – Ε΄ κατά την παρούσα σχολική χρονιά) γίνονται δεκτά χωρίς βεβαίωση της διεύθυνσης κατοικίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ