Προκήρυξη από την “12 Φλεβάρη” για τη βόμβα στο Μετρό (βίντεο)

a 467 Ειδήσεις
a 7467 Ειδήσεις
Στο μικροσκόπιο της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκεται το κείμενο προκήρυξης της πρωτοεμφανιζόμενης οργάνωσης “κίνημα 12 Φλεβάρη” που ανέλαβε την ευθύνη για την τοποθέτηση εμπρηστικού μηχανισμού στο σταθμό του μετρό Αιγάλεω, τον περασμένο Φεβρουάριο… 

Στο κείμενο επτά σελίδων με τίτλο “κοινωνικό ανακοινωθέν”, που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, επισημαίνεται πως η ενέργεια είχε σκοπό να προκαλέσει, να συζητηθεί, να προβληματίσει και να διχάσει.

Προκήρυξη για τη βόμβα στο Μετρό από newsview
Το Μετρό όταν δεν είναι στην υπηρεσία του λαού, όπως αναφέρεται, είναι καλύτερα να γίνεται παρανάλωμα του πυρός, χωρίς φυσικά, να υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες.

Οι συντάκτες του κειμένου αναφέρονται στην οικονομική κρίση που πλήττει τα τελευταία 4 χρόνια την Ελλάδα, επισημαίνοντας πως είναι αντίστοιχου μεγέθους με αυτή του 1929.

Αποδίδουν μάλιστα την κρίση στη χρηματοδότηση των τραπεζών και τα σύγχρονα, όπως αναφέρεουν, όπλα του καπιταλισμού.

Στο κείμενο γίνονται αναφορές σε πρόσφατες δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ενώ σε άλλο σημείο αναφέρεται ότι ενώ η Ελλάδα έμπαινε στο ΔΝΤ ο αδερφός του Γιώργου Παπανδρέου πόνταρε στη χρεοκοπία της χώρας.

Σε άλλο σημείο η προκήρυξη επιτίθεται στις ομάδες ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ αλλά και στα ΜΜΕ που όπως αναφέρεται κατασυκοφαντούν οποιασδήποτε μορφής κινητοποιήσεις.

Σε υστερόγραφο, τέλος, αναφέρουν ότι η ανάληψη ευθύνης από το “Αντάρτικο Πόλεων” ήταν είτε κακόγουστη φάρσα είτε μία ακόμη σκευωρία της αστυνομίας.

Σε ό,τι αφορά το λάθος στον μηχανισμό, επισημαίνουν πως η ανάφλεξη δεν έγινε εξαιτίας του ελαττωματικού λαμπτήρα.

Τα μέλη της οργάνωσης φαίνεται πως είχαν συγκεντρώσει στοιχεία για τη λειτουργία του Μετρό, καθώς έδιναν λεπτομέρειες ακόμα και για τα δευτερόλεπτα που παραμένουν ανοιχτές οι πόρτες των συρμών.

Αυτό που αποτελεί μυστήριο είναι πως το κείμενο ανέβηκε στις 00.38 το βράδυ του Σαββάτου σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και κατέβηκε λίγες ώρες μετά.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το κείμενο και το θεωρούν αξιόπιστο από την άποψη πως οι λεπτομέρειες που αναφέρονται ταιριάζουν με τις εργαστηριακές έρευνες.

Θεωρούν επίσης ότι το κείμενο κατέβηκε από την ιστοσελίδα είτε γιατί δεν είχε ολοκληρωθεί είτε για τεχνικούς λόγους.

Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, συνδέουν την ονομασία της οργάνωσης με τα σοβαρά επεισόδια που είχαν γίνει στις 12 Φεβρουαρίου 2012 στην Αθήνα.

Κατά τις πληροφορίες από το υπουργείο θεωρούν σοβαρή την ανάληψη ευθύνης, καθώς στην προκήρυξη που ανέβηκε για λίγο στην ιστοσελίδα, έγινε λεπτομερής περιγραφή του συμβάντος.

Πηγή: news247