Άρχισε το Σάββατο το 12ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας (ΒΙΝΤΕΟ)

CEB12 21 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ
CEB12 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ

Άρχισε το Σάββατο 7 Οκτωβρίου το 12ο Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας με τη μεγάλη παρέλαση των καλλιτεχνικών ομάδων που λαμβάνουν μέρος σε αυτό.

CEB15 13 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «πέραν των 150 ατόμων ντυμένοι με εντυπωσιακές μεσαιωνικές στολές παρέλασαν κατά μήκος της λεωφόρου Μακαρίου στο κέντρο της πόλης αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις στο κοινό. Η παρέλαση κατέληξε στον εσωτερικό χώρο του Μοναστηριού όπου οι συμμετέχοντες έκαναν ολιγόλεπτη παρουσίαση μπροστά στους επίσημους και θεατές».

Καλωσορίζοντας τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες, ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας, Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι «το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ το οποίο μετεξελίσσεται σε ένα από τα καλύτερα Μεσαιωνικά Φεστιβάλ της Κύπρου, απόκτησε πολλούς θαυμαστές στην Κύπρο και στο εξωτερικό, αποκομίζοντας θετικές εντυπώσεις».

CEB13 12 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε ότι «ο Δήμος Αγίας Νάπας θα συνεχίσει την αναβάθμιση του Μεσαιωνικού Φεστιβάλ, αφού πρόκειται για μια εκδήλωση που συμβάλλει στον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας».

CEB14 17 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ

Ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης στη δική του ομιλία του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η Αγία Νάπα είναι ένας κατ’ εξοχήν τουριστικός προορισμός, το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ έχει τη δική του ιδιαίτερη σημασία. Η Αγία Νάπα αποτελεί πρωτοπόρο στη διοργάνωση εκδηλώσεων και πολιτιστικών δρώμενων που επιτυγχάνουν, όχι μόνο να εμπλουτίσουν το τουριστικό μας προϊόν, αλλά και συμβάλουν στο να προσφέρουν υγιούς μορφής ψυχαγωγία και απασχόληση στον ντόπιο και στον ξένο επισκέπτη».

CEB16 1 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ

Το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ Αγίας Νάπας θα διαρκέσει μέχρι την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2017.

CEB1 1992 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ

Πηγή: ΚΥΠΕ