Μνημόσυνο των 121 νεκρών της τραγωδίας της «Ηλιος» στο Παραλίμνι

CE97CEBBCEB9CEBFCF82 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Την ελπίδα ότι οι αμέλειες του συστήματος που οδήγησαν στην αεροπορική τραγωδία της «Ηλιος» και η οποία στοίχισε τη ζωή σε 121 συνανθρώπους μας, θα μας γίνει μάθημα, εξέφρασε σήμερα ο Υπουργός Ενέργειας, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης.

CE97CEBBCEB9CEBFCF82 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Σε δηλώσεις του στο κοιμητήριο Παραλιμνίου ύστερα από το τρισάγιο που τελέστηκε στους τάφους των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας, ο Υπουργός Ενέργειας ανέφερε ότι «μνημονεύσαμε σήμερα τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας του Γραμματικού, 121 άνθρωποι, τους οποίους χάσαμε πριν από 10 χρόνια τόσο άδικα από τους οποίους και 22 ανήλικα παιδιά».

Πρόσθεσε ότι το Παραλίμνι «θρηνεί 12 τέκνα του και αυτή η τραγωδία, η οποία μας ταρακουνά συθέμελα ελπίζω να μας γίνει μάθημα για το πώς απέτυχε ένα ολόκληρο σύστημα, και τις αμέλειες ενός ολόκληρου συστήματος που οδήγησαν σ’ αυτή την ανείπωτη τραγωδία».

Το μνημόσυνο των νεκρών από το Παραλίμνι που χάθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα της εταιρείας «Ηλιος» στο Γραμματικό στις 12 Αυγούστου 2005, τελέστηκε το πρωί στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ