13+1 ταινίες για να απολαύσεις τα Χριστούγεννα

Για τους λάτρεις της έβδομης τέχνης, το FamagustaNews φρόντισε να συλλέξει Χριστουγεννιάτικες ταινίες για όλα τα γούστα. Δείτε τη λίστα μας

christmas movie night christmas movies, movies, ΛΙΣΤΑ, Ταινίες

Για τους λάτρεις της έβδομης τέχνης, το FamagustaNews φρόντισε να συλλέξει Χριστουγεννιάτικες ταινίες για όλα τα γούστα.  Ανάμεσα τους και ταινίες που δεν περίμενες να διαδραματίζονται σε εορταστικό φόντο…

Ταινίες με δράση…

Die Hard (1988)

Παραμονής Χριστουγέννων στο Nakatomi Plaza και ο Alan Rickman με τους τρομοκράτες του χαλάνε το πάρτυ, αναγκάζοντας τον Bruce Willis να παρατήσει τις διακοπές του για να σώσει την κατάσταση.

Die Hard 2 (1990)

Ή πως γίνεται να ξανασυμβεί το ίδιο σκηνικό! Ξανά! Χριστούγεννα! Αυτή τη φορά στο αεροδρόμιο της Washington. Bonus: Ο αστυνόμος του αεροδρομίου σκίζει την κλήση του McClane λέγοντας: “Ah, what the hell! It’s Christmas!”

Lethal Weapon (1987)

Ο υπαρχιφύλακας Ρότζερ Μέρτοου, αποκτά έναν καινούριο συνεργάτη, τον Μάρτιν Ριγκς, που προσπαθεί να ξεπεράσει το θάνατο της συζύγου του και έχει αυτοκαταστροφικές τάσεις. Οι δυο τους αναλαμβάνουν τη διαλεύκανση του φόνου μιας από τις κόρες του τραπεζίτη και παλιού συμπολεμιστή του Μέρτοου στο Βιετνάμ. Ενώ όμως αρχικά φαινόταν ότι επρόκειτο για μια απλή υπόθεση, οι Μέρτοου και Ριγκς, χωρίς να το καταλάβουν, θα βρεθούν μπλεγμένοι σε μια υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών.

The Long Kiss Goodnight (1996)

Μια δασκάλα που πάσχει από αμνησία, ανακαλύπτει ότι ήταν στο παρελθόν ψυχρή δολοφόνος, που δούλευε για λογαριασμό της κυβέρνησης. Οταν οι εχθροί της την εντοπίζουν αρχίζει ένα ανελέητο κυνηγητό.

Οι περιπέτειες…

Batman Returns (1992)

Ένα μοναχικό και παραμορφωμένο πλάσμα με υψηλό δείκτη ευφυΐας, ο Πιγκουίνος, συμμαχεί με τον δολοπλόκο επιχειρηματία Μαξ Σρεκ και ένα σατανικό σχέδιο μόλις πρόκειται να μπει σε εφαρμογή. Όταν τα σχέδιά τους γίνονται αντιληπτά από την Selina Kyle, τη συνεσταλμένη γραμματέα του Σρεκ, ο τελευταίος την πετά από το παράθυρο. Όμως η Σελίνα γλιτώνει από θαύμα και οργισμένη, αποφασίζει να πάρει την εκδίκησή της. Τώρα πια είναι η αδίστακτη Catwoman, που συμμαχεί με τον Πιγκουίνο και τον Σρεκ για να βοηθήσει στην εδραίωση ενός καθεστώτος πανικού στην Gotham City. Βέβαια και οι τρεις τους δεν θ’ αργήσουν να έρθουν αντιμέτωποι με τον Batman, που μόλις αντιληφθεί τον κίνδυνο, δεν θα διστάσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του

 

Οι κλασικές…

The Polar Express (2004)

Ένα αγόρι, που δεν είναι σίγουρο για την ύπαρξη ή όχι του Αϊ-Βασίλη, επιβιβάζεται στο μαγικό Πολικό Εξπρές και ταξιδεύει την παραμονή των Χριστουγέννων μέχρι τη χώρα του ήρωα όλων των παιδιών. Πιστή εικονογράφηση ενός παιδικού βιβλίου του Κρις Βαν Όλσμπεργκ με χρησιμοποίηση αληθινών ηθοποιών, όπως ο Τομ Χανκς, που στη συνέχεια υπέστησαν ψηφιακή επεξεργασία.

Οι κωμωδίες…

A Bad Moms Christmas (2017) 

Η Έιμι, η Κάρλα και η Κίκι, οι τρεις φίλες που ξεπέρασαν τα όρια τους όταν δεν έβρισκαν την εκτίμηση που ήθελαν, επαναστατούν τώρα ενάντια στις δυσκολίες της ανώτερης πρόκλησης για τις μαμάδες: τα Χριστούγεννα. Και αν δεν είναι δα δύσκολο να φτιάξεις τις τέλειες γιορτές για την οικογένεια σου, πρέπει να το καταφέρουν ενώ φιλοξενούν και τις δικές τους μητέρες.

Οι δραματικές-ρομαντικές…

The Holiday (2006)

Μια φιλία αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έχουν ένα και μόνο κοινό σημείο επαφής: είναι και οι δύο μόνες! Η μία είναι Αμερικάνα και η άλλη Βρετανή. Αλλάζουν σπίτια για δυο βδομάδες κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών και αλλάζει όλη τους η ζωή… Στην Αγγλία, η πρώτη ερωτεύεται τον αδερφό της δεύτερης, η οποία με τη σειρά της, γνωρίζει ένα γοητευτικό μουσικό στο Λος Άντζελες. Λίγο αργότερα και οι τέσσερις θα βρεθούν στο Λονδίνο για να περάσουν μαζί την Πρωτοχρονιά.

It’s a wonderful life (1946)

Ο Τζορτζ Μπέιλι, ένας καλόκαρδος και ονειροπόλος ιδιοκτήτης εταιρείας κατασκευών και στεγαστικών δανείων αποφασίζει να βάλει τέλος στη ζωή του πνιγμένος από τα χρέη. Ένας φύλακας άγγελος όμως έχει διαφορετική γνώμη.

Το ταγκό των Χριστουγέννων (2011)

Η ταινία τοποθετείται στην περίοδο της Δικτατορίας των Συνταγματαρχών σε ένα στρατόπεδο στον Έβρο. Ο Στέφανος Καραμανίδης είναι υπολοχαγός και ερωτευμένος με τη Ζωή, τη γυναίκα του αντισυνταγματάρχη, Μανώλη Λόγγου. Θέλει να της ζητήσει να χορέψουν τανγκό στη γιορτή των Χριστουγέννων, όμως δεν ξέρει να χορεύει. Για να μπορέσει να μάθει να χορεύει τανγκό και να είναι έτοιμος μέχρι τη γιορτή, ζητά τη βοήθεια του φαντάρου του, Λάζαρου Λαζάρου, ο οποίος είναι κρυφά ερωτευμένος μαζί του.

Joyeux Noël (2005)

Η ιστορία διαδραματίζεται στα χαρακώματα στον βορρά της Γαλλίας και επικεντρώνεται κυρίως σε έξι χαρακτήρες: οι τρεις αξιωματικοί, ο Σκωτσέζος Γκόρντον, ο Γερμανός Χόρστμαγιερ και ο Γάλλος Οντεμπέρ (ορντινάτσα του είναι ο συντοπίτης του αγαθός Πονσέλ που κουβαλάει μαζί του και ένα ξυπνητήρι), ο Σκωτσέζος ιερέας Πάλμερ και δύο διάσημοι τραγουδιστές της όπερας, ο Γερμανός τενόρος Νικολάους Σπρινκ και η Δανή αρραβωνιαστικιά του, μέτζο σοπράνο Άννα Σόρενσεν. Ο καιρός περνά, αρχίζει να χιονίζει, έρχονται τα Χριστούγεννα, φτάνουν και δώρα από τις οικογένειες των στρατιωτών.

Οι τρομακτικές…

Black Christmas (2006)

Ένας ψυχοπαθής δολοφόνος δραπετεύει από το φρενοκομείο την παραμονή των Χριστουγέννων κι έρχεται στο πατρικό του σπίτι, που έχει γίνει γυναικεία φοιτητική εστία. Οκτώ κοπέλες που διαμένουν εκεί δολοφονούνται η μια μετά την άλλη.

The Nightmare Before Christmas (1993)

Όταν ο βασιλιάς της πόλης του Halloween Jack Skellington, βαρέθηκε την εργασία της προετοιμασίας την ομώνυμης ετήσιας γιορτής ανακαλύπτει τη Χριστουγεννιάτικη πόλη και παρακινείται για αλλαγή να αναλάβει τον έλεγχο των Χριστουγέννων. Δυστυχώς, τα μακάβρια του πλάνα αποτυγχάνουν να μπουν στο εορταστικό κλίμα. Την ίδια ώρα, μια όμορφη υπηρέτρια που φροντίζει τον κατασκευαστή της Dr. Finkelstein προσπαθεί να αποδράσει από τα δεσμά της. Ανησυχεί για τον Jack και προβλέπει ότι τα σχέδιά του θα καταστραφούν.

Rare Exports: A Christmas Tale (2010)

Βόρεια της Φινλανδίας και στα σύνορα με τη Ρωσία, βρίσκεται ένα από τα υποτιθέμενα σπίτια του Άη Βασίλη. Τους τελευταίους μήνες, μια διεθνής ομάδα αρχαιολόγων, που εργάζεται για την εταιρία Subzero Inc, και με αρχηγό έναν περιέργο Βρετανό, σκάβει μυστηριωδώς ένα μεγάλο λόφο, δημιουργώντας προβλήματα στο περιβάλλον. Οι ντόπιοι, και κυρίως ο Samis και ο Laplanders είναι έξω φρενών. Η ετήσια συγκέντρωση των ταράνδων, που συμβαίνει λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα, έχει καταστραφεί, δημιουργώντας προβλήματα και στην τοπική οικονομία.

FamagustaNews