14χρονος στην Λάρνακα έκλεψε αυτοκίνητο, τον καταδίωξαν, και μετά το έκαψε!

a 214 Ειδήσεις
a 7197 Ειδήσεις
Δεκατετράχρονος από τη Λάρνακα, ο οποίος απασχόλησε στο παρελθόν για διάφορες υποθέσεις την Αστυνομία, συνελήφθη σήμερα το πρωί για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις διάρρηξης και κλοπής κατοικίας, κλοπής αυτοκινήτου και εμπρησμού… 

Ο 14χρονος αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του. Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι ”σήμερα γύρω στις 03.20 τα ξημερώματα μοτοσικλετιστής αστυνομικός της Τροχαίας Λάρνακας, εντόπισε όχημα που οδηγείτο από ανήλικο άτομο, που δεν κατείχε άδεια οδηγού, το οποίο απασχόλησε αρκετές φορές στο παρελθόν την Αστυνομία. Ο Αστυνομικός έγνεψε στον ανήλικο να σταματήσει το αυτοκίνητο αλλά ο οδηγός δεν το έπραξε και συνέχισε την πορεία του”.

Πρόσθεσε ότι ”ο αστυνομικός καταδίωξε το όχημα, εντός του οποίου υπήρχαν άλλα δύο άτομα. Ο ανήλικος άρχισε να οδηγεί επικίνδυνα παραβιάζοντας σήματα της οδικής κυκλοφορίας, με αποτέλεσμα να εξαφανιστεί. Στην προσπάθεια του να διαφύγει ο ανήλικος έριξε έξω από το αυτοκίνητο στο δρόμο διάφορα αντικείμενα προκειμένου να αποτρέψει το όργανο της τάξης να πλησιάσει το όχημα, με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η σωματική ακεραιότητα του αστυνομικού”. Ο κ. Ανδρέου σημείωσε ότι ”ύστερα από 20 περίπου λεπτά το αυτοκίνητο βρέθηκε σε χωράφι στην Δρομολαξιά να καίγεται. Η φωτιά κατασβέστηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Υστερα από εξετάσεις που διενεργήθηκαν από την Αστυνομία αποκαλύφθηκε πως στις 12 Απριλίου άγνωστα άτομα διέρρηξαν κατοικία στη Λάρνακα όπου ανάμεσα σε άλλα αντικείμενα κλάπηκαν και τα κλειδιά του συγκεκριμένου οχήματος. Υστερα από περαιτέρω έρευνες η Αστυνομία αποκάλυψε ότι το αυτοκίνητο κλάπηκε χθες το βράδυ”.

Εναντίον του ανήλικου ”εξεδόθη δικαστικό ένταλμα σύλληψης για υποθέσεις διάρρηξης και κλοπής από κατοικία, κλοπής οχήματος και εμπρησμού. Ο ανήλικος συνελήφθηκε λίγο μετά τις 09.30 το πρωί και αναμένεται αύριο να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για να εξασφαλιστεί ένταλμα προσωποκράτησης του”, κατέληξε ο Χρήστος Ανδρέου.