Περιφερειακή ΣΠΕ με 14 καταστήματα στην επ. Αμμοχώστου

a 8 Ειδήσεις, ΣΠΕ
a 91 Ειδήσεις, ΣΠΕ

Επτά περιφερειακές διευθύνσεις θα συνθέτουν την ενιαία τράπεζα του Συνεργατισμού μετά την ολοκλήρωση της νομικής συγχώνευσης 18 ΣΠΙ και τη μείωση του δικτύου καταστημάτων της ΣΚΤ κατά 90 από το σύνολο των 250 που διατηρούσε σε παγκύπρια βάση.

Στην επαρχία Αμμοχώστου η ΣΠΕ Κοκκινοχωρίων μετατρέπεται σε Περιφερειακή ΣΠΕ Αμμοχώστου με 14 καταστήματα.

Σε κάθε επαρχία, Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Αμμόχωστο και Πάφο, δημιουργείται μία περιφερειακή διεύθυνση ενώ, επιπρόσθετα δημιουργείται μία περιφέρεια στο Τροόδος και μία άλλη στην οποία θα υπάγονται όλα τα επαγγελματικά ταμιευτήρια.

Η επιλογή των καταστημάτων που ανέστειλαν τη λειτουργία τους έγινε κατόπιν ενδελεχούς μελέτης που ετοίμασαν για τη ΣΚΤ εξωτερικοί ειδικοί σύμβουλοι με βάση συγκεκριμένα κοινωνικό – οικονομικά κριτήρια, μεγέθους, πελατολογίου και τοποθεσίας.

Η δραστική μείωση του αριθμού των καταστημάτων του Συνεργατισμού, με την ταυτόχρονη δημιουργία των επτά περιφερειακών διευθύνσεων θα επιφέρει μία ουσιαστική αλλαγή στο μέγεθος και στην κατανομή του δικτύου της τράπεζας, ανέφερε στην StockWatch ο Γιάννος Σταυρινίδης, προϊστάμενος στρατηγικής και επικοινωνίας της ΣΚΤ.

Από τα 160 καταστήματα του Συνεργατισμού, 51 θα λειτουργούν στη Λευκωσία, 25 στη Λεμεσό, 29 στη Λάρνακα, 12 στο Τρόοδος, 14 στην Αμμόχωστο και 19 στην Πάφο.

Στη Λευκωσία θα λειτουργούν επιπρόσθετα πέντε καταστήματα τα οποία θα υπάγονται στην περιφερειακή διεύθυνση των επαγγελματικών ταμιευτηρίων.

Σύμφωνα με τον κ. Σταυρινίδη, η μείωση των δαπανών της τράπεζας, δεν θα είναι ουσιαστική καθώς, όπως εξήγησε, οι 60 υπάλληλοι που υπηρετούσαν στο σύνολο των 90 καταστημάτων που έχουν κλείσει, θα απορροφηθούν μέχρι τέλος Ιουλίου, οπόταν ολοκληρώνεται η διαδικασία μείωσης του αριθμού των καταστημάτων της τράπεζας, σε άλλα καταστήματα που χρειάζονται ενίσχυση από εργατικό δυναμικό.

Ο κ. Σταυρινίδης παρατήρησε ότι η μείωση του κόστους για την τράπεζα περιορίζεται μόνο στα λειτουργικά έξοδα όπως είναι το ηλεκτρικό ρεύμα, το νερό, τα τηλέφωνα και σε μερικές περιπτώσεις τα ενοίκια.

«Στην ουσία θα έχουμε πιο λίγα καταστήματα, αλλά πιο καλά στελεχωμένα», ανέφερε ο προϊστάμενος στρατηγικής και επικοινωνίας της ΣΚΤ.

Τόνισε ότι όλα τα καταστήματα θα προσφέρουν πλήρεις τραπεζικές εργασίες, κάτι που δεν συνέβαινε στο παρελθόν.

Πρόσθεσε ότι σύντομα καθιερώνεται και ο θεσμός του προσωπικού τραπεζίτη για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κάθε πελάτη του Συνεργατισμού.

Η ανακοίνωση για μείωση του αριθμού των υποκαταστημάτων του συνεργατισμού έχει θορυβήσει τοπικές κοινότητες, που φοβούνται ότι θα χάσουν το υποκατάστημα της περιοχής τους. Χθες η ένωση κοινοτήτων Κύπρου επέκρινε την ηγεσία του συνεργατισμού για την εξαγγελία μείωσης των υποκαταστημάτων κατά 90 και προέτρεψε τα μέλη της να αποσύρουν τις καταθέσεις τους.