Αγοράζουν φράουλες €1,5 και τις πουλούν €7

Πλανοδιοπώλες από διάφορα μέρη της Κύπρου που αγοράζουν από παραγωγούς της Δερύνειας φράουλες προς €1,5 περίπου το κουτάκι, τις πουλούν στη συνέχεια σε τουρίστες προς €7! Όπως αναφέρει ο δήμαρχος Δερύνειας Άντρος Καραγιάννης, ακόμη και ο ίδιος έχει εντοπίσει πλανοδιοπώλες να πουλούν σε απίστευτα υψηλή τιμή το συγκεκριμένο φρούτο, γι’ αυτό και καλεί τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην επιτρέπουν σε κανένα να αισχροκερδεί σε βάρος τους ή σε βάρος των τουριστών. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δερύνειας, οι πιο φτηνές φράουλες πωλούνται απευθείας από τους παραγωγούς της Δερύνειας στη λαϊκή αγορά που διοργανώνει ο δήμος κάθε Σάββατο, όμως και οι τιμές πώλησής τους στις φρουταρίες και στις υπεραγορές δεν είναι «τσιμπημένες» αυτή την περίοδο. Τα κρούσματα αισχροκέρδειας που έχουν καταγραφεί, αφορούν μόνο πλανοδιοπώλες που δεν προέρχονται από τη Δερύνεια.

Στο μεταξύ, ο Δήμος Δερύνειας και οι εκεί παραγωγοί άρχισαν από τώρα τις προετοιμασίες για το Φεστιβάλ Φράουλας που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαΐου στον ακριτικό δήμο. Πέρσι, πέρασαν από αυτό 12 περίπου χιλιάδες επισκέπτες, ενώ φέτος αναμένεται ότι ο αριθμός αυτός θα είναι μεγαλύτερος. Ενδιαφέρον για την εκδήλωση έχουν εκδηλώσει τουριστικά γραφεία και έτσι αναμένεται ότι πολλοί τουρίστες θα το επισκεφθούν ομαδικά.

Σημειώνεται ότι σε όλους τους επισκέπτες, οι παραγωγοί προσφέρουν δωρεάν φράουλες. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, πωλούνται επίσης παράγωγα της φράουλας όπως είναι η μαρμελάδα και το λικέρ.

Ροη Ειδησεων

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Λευκωσία Λύμπουρας Χαράλαμπος Λεωφόρος Τσερίου 229 Στρόβολος 22524919 Χριστοδουλίδης Χάρης Ανδρέα Αβρααμίδη 49 Στρόβολος 22879747…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Λευκωσία Χριστοδούλου Κυπρούλλα Καρπενησίου 25Α Λευκωσία 22376960 Κραμβής Σ. Κλεάνθης Καλλιπόλεως 12 Γ- Δ Λευκωσία…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Τουρκικές αντιδράσεις για τη σειρά «Famagusta» στο Netflix: «Προπαγάνδα των Ελλήνων, οι Τούρκοι της Κύπρου σφαγιάστηκαν».

Οι τουρκικές αντιδράσεις για την προβολή της σειράς «Famagusta» στο Netflix είναι έντονες και κάνουν…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ημέρα Μνήμης Κατεχόμενης Αχερίτου και μνημόσυνο πεσόντων (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στο Προσφυγικό Συνοικισμό Αγ.Γεωργίου Βρυσούλλων Αχερίτου τελέστηκε την Κυριακή 01/09/24 η εκδήλωση Μέρα Μνήμης Αχερίτου…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ημέρα Μνήμης Κατεχόμενης ΄Αχνας: Πορεύθηκαν προς τη νεκρή ζώνη (EIKONEΣ)

Στο Δασάκι της Άχνας οι κάτοικοι πορεύθηκαν σήμερα Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου για μια ακόμη χρονιά…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Περιοδεία στην Κάτω Δερύνεια από Νικολέττο και Λίλη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Την κατεχόμενη περιοχή της Κάτω Δερύνειας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί σήμερα ο Δήμαρχος Παραλιμνίου…

31 Αυγούστου, 2024