«Είμαι μηχανικός, κάνω τον νεκροτόμο»…

Σημεία και τέρατα» καταγγέλλει ο βοηθός Νεκροτομείου Λευκωσίας Χάρης Ιωάννου, ο οποίος διενεργεί, όπως ισχυρίζεται, νεκροψίες ακόμη και στην απουσία ιατροδικαστή και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις που ο ιατροδικαστής δεν βγαίνει καν από το γραφείο, ρωτά τον βοηθό νεκροτομείου για τα ευρήματα και αυτός τον ενημερώνει αν ο θανών απεβίωσε από έμφραγμα ή άλλη πιθανή αιτία. Ο βοηθός νεκροτομείου (ο οποίος τυγχάνει μηχανικός αυτοκινήτων) καταγγέλλει ιατροδικαστή πως τη στιγμή που εμφανίζεται σε κάποιες νεκροψίες 2-3 ώρες, ακόμη και αν τις τομές διενεργήσει ο ίδιος ο βοηθός, γράφει διπλάσιες υπερωρίες, κάτι το οποίο απορρίπτει ο ιατροδικαστής Σοφοκλής Σοφοκλέους.

Οι συγκλονιστικές καταγγελίες του νεκροτόμου υποβλήθηκαν και εγγράφως στον υπουργό Υγείας, ο οποίος θα τις διερευνήσει, όπως δήλωσε εκ μέρους του ο αναπλ. γενικός διευθυντής του υπουργείου κ. Καϊσής.

Οι περιγραφές του βοηθού νεκροτομείου εγείρουν ερωτηματικά ακόμη και για την ορθότητα της διάγνωσης θανάτου σε ορισμένες περιπτώσεις, αφού όπως ισχυρίζεται, χωρίς να έχει γνώσεις νεκροτόμου, αφαιρεί ζωτικά όργανα τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις καταστρέφονται. Όπως λέει, μπορεί να καταστραφεί η αορτή ή το στομάχι ή ακόμη να κόψει με τον τροχό (σμυρίλιο) περισσότερο τμήμα του κρανίου και να καταστραφούν στοιχεία.

Οι λεπτομέρειες που παραθέτει ο κ. Ιωάννου είναι συγκλονιστικές και είναι χαρακτηριστική η περιγραφή του όταν τον ρωτήσαμε τι κάνει στο πλαίσιο της δουλειάς του: «Κόβω μέρη του σώματος και αφαιρώ όργανα. Ακόμη και την καρδία, αν θέλουν να την εξετάσουν, και κάνω τομές σε αυτήν. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί ο ιατροδικαστής να μη βγει καν από το γραφείο του και όταν τελειώσω να με ρωτά τι βρήκα και του λέω. Δεν είναι καν παρών».

Ο βοηθός νεκροτομείου προσθέτει με βάση τα όσα του έμαθαν ιατροδικαστές για τις νεκροψίες: «Ξέρω πως όταν το έμφραγμα είναι παλιό, το χρώμα που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο της καρδίας είναι άσπρο, ενώ το πρόσφατο παρουσιάζεται έγχρωμο. Βρίσκω τα αγγεία και τα κόβω με ψαλιδάκι. Κόβω τον πνεύμονα και αν τον πιέσω και βγει υγρό λευκού χρώματος, σημαίνει πως ο θάνατος οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα. Όταν πρόκειται για πνιγμό παρατηρούνται στίγματα στον πνεύμονα».

Τι γίνεται, όμως, με τις περιπτώσεις εγκλημάτων; «Στις περιπτώσεις εγκλημάτων εγώ ανοίγω το πτώμα, αλλά όταν έρθουν αξιωματικοί από το Αρχηγείο, φορά τη στολή του ο ιατροδικαστής και εργάζεται και αυτός», λέει ο βοηθός νεκροτομείου.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ροη Ειδησεων

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

Λευκωσία Λύμπουρας Χαράλαμπος Λεωφόρος Τσερίου 229 Στρόβολος 22524919 Χριστοδουλίδης Χάρης Ανδρέα Αβρααμίδη 49 Στρόβολος 22879747…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Διανυκτερεύοντα Φαρμακεία την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου 2024

Λευκωσία Χριστοδούλου Κυπρούλλα Καρπενησίου 25Α Λευκωσία 22376960 Κραμβής Σ. Κλεάνθης Καλλιπόλεως 12 Γ- Δ Λευκωσία…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Τουρκικές αντιδράσεις για τη σειρά «Famagusta» στο Netflix: «Προπαγάνδα των Ελλήνων, οι Τούρκοι της Κύπρου σφαγιάστηκαν».

Οι τουρκικές αντιδράσεις για την προβολή της σειράς «Famagusta» στο Netflix είναι έντονες και κάνουν…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ημέρα Μνήμης Κατεχόμενης Αχερίτου και μνημόσυνο πεσόντων (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Στο Προσφυγικό Συνοικισμό Αγ.Γεωργίου Βρυσούλλων Αχερίτου τελέστηκε την Κυριακή 01/09/24 η εκδήλωση Μέρα Μνήμης Αχερίτου…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ημέρα Μνήμης Κατεχόμενης ΄Αχνας: Πορεύθηκαν προς τη νεκρή ζώνη (EIKONEΣ)

Στο Δασάκι της Άχνας οι κάτοικοι πορεύθηκαν σήμερα Κυριακή 01 Σεπτεμβρίου για μια ακόμη χρονιά…

1 Σεπτεμβρίου, 2024

Περιοδεία στην Κάτω Δερύνεια από Νικολέττο και Λίλη (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Την κατεχόμενη περιοχή της Κάτω Δερύνειας είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί σήμερα ο Δήμαρχος Παραλιμνίου…

31 Αυγούστου, 2024