Πλήρωσε €1.500.000 η Ανόρθωση και συνεχίζει η πληρώνει

a1 160
a1 343
Σε μια ομάδα, εκτός από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις που υπάρχουν και οι οποίες κρίνουν την πορεία της ομάδας κατά τη διάρκεια της χρονιάς, υπάρχουν και οι υποχρεώσεις της διοίκησης για βιώσιμη λειτουργία της ομάδας με κυριότερο μέλημα ν’ ανταποκρίνεται στις οικονομικές υποχρεώσεις που έχει τόσο στο υφιστάμενο προσωπικό αλλά και σε παλιές οφειλές… 

Βλέπετε τα κριτήρια ΟΥΕΦΑ κυριαρχούν εδώ και καιρό στο ποδόσφαιρο, με όλες τις ομάδες καθημερινά να κάνουν αγώνα δρόμου για να τα πληρούν.

Στην Ανόρθωση, δεν είναι υπερβολή ν’ αναφέρουμε ότι καθημερινά γίνεται μάχη ακόμα και για την εξεύρεση λίγων ευρώ. Από την ημέρα που ανέλαβε την «Κυρία» η διοίκηση Σάββα Κάκου έχει πληρώσει για τρέχουσες υποχρεώσεις αλλά και σε παλιές οφειλές ποσό που αγγίζει το €1.500.000.

Έχουν ξοφληθεί ποδοσφαιριστές που έχουν αποχωρήσει από την ομάδα. Έχουν δοθεί δόσεις σε ομάδες απ’ όπου αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές. Έχουν δοθεί χρήματα στις Κοινωνικές Ασφαλίσεις και στον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας. Η διοίκηση Σάββα Κάκου έχει πληρώσει ένα αρκετά μεγάλο ποσό σε παλιούς πιστωτές και οφειλέτες. Πρόσφατα ξοφλήθηκε η μετεγγραφή του Ρικάρντο Φερνάντες, ποσό που αγγίζει τις €140.000.

€150.000 για τα κριτήρια
Ενόψει του νέου ελέγχου για τα κριτήρια ΟΥΕΦΑ, η Ανόρθωση θα πρέπει να πληρώσει ποσό κοντά στις €150.000 για να τα πληροί. Συγκεκριμένα, το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε δόσεις των οφειλών που έχει με τους Φοδέριγχαμ, Πέδρο και Σκοπελίτη, ενώ θα πρέπει να δοθούν δυο δόσεις για την απόκτηση του Μαρκίνιος από την ΤΣΣΚΑ Σόφιας.

Πληρώνονται οι παίκτες
Εντός 15 ημερών η διοίκηση θα πληρώσει στους ποδοσφαιριστές τον μισθό του Ιανουαρίου, ενώ υπάρχει εξασφαλισμένο και το ποσό που χρειάζεται για τις πληρωμές των ποδοσφαιριστών και όσων απαρτίζουν την ποδοσφαιρική ομάδα για τον μήνα Φεβρουάριο.

Διακανονισμό με τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας
Επόμενος στόχος της διοίκησης είναι η συνάντηση με τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, ώστε να διευθετηθεί συμφωνία διακανονισμού για την αποπληρωμή των οφειλών της Ανόρθωσης προς τον συγκεκριμένο κρατικό φορέα.

Ο Μίντεντροπ και οι €200.000
Φυσικά οι παλιές οφειλές ή αν προτιμάτε οι παλιές αμαρτίες δεν σταματούν εδώ. Μετά τον έλεγχο των κριτηρίων ΟΥΕΦΑ για τον Μάρτιο, η διοίκηση θα έχει ενώπιόν της ακόμα μια υπόθεση. Αυτήν του Ερνστ Μίντεντροπ, για τον οποίο θα πρέπει να δοθούν €200.000 για το μικρό πέρασμά του από την Ανόρθωση.

Προσωπικά δάνεια €1.000.000
Η προσπάθεια που γίνεται καθημερινά από τη διοίκηση αλλά και από φίλους της Ανόρθωσης είναι τεράστια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι από το καλοκαίρι ώς τώρα μέλη της διοίκησης αλλά και δυο φίλοι της Ανόρθωσης έχουν συνάψει δάνεια ύψους €1.000.000, ποσό το οποίο δόθηκε για άμεσες υποχρεώσεις της ομάδας αλλά και για παλιές οφειλές. Σημαντικό στοιχείο σε αυτήν την υπόθεση είναι ότι οι δόσεις πληρώνονται από τους ίδιους, χωρίς να υπάρχει καμία επιβάρυνση στην Ανόρθωση.

Πηγή: SIgmaLive/Βασίλης Τσιρόπουλος