Παραδίδονται σήμερα τα λείψανα των 16 ηρώων του Νοράτλας

CE91 2 Ειδήσεις, Κυπριακό
CE91 41 Ειδήσεις, Κυπριακό

Πραγματοποιείται σήμερα το πρωί, στις 9:30, στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας, η επίσημη τελετή παράδοσης των λειψάνων των 16 Ελλαδιτών πεσόντων που επέβαιναν στο αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Νοράτλας «Νίκη 4».

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδης, ενώ την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. Τρισάγιο θα τελέσει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Χρυσόστομος Β’.

Στους συγγενείς των πεσόντων θα απονεμηθεί το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς.

Σήμερα, μετά το πέρας της τελετής, τα λείψανα των ηρώων θα μεταφερθούν στην Ελλάδα με αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας C-130 για να παραδοθούν στους συγγενείς τους για ταφή.

Στην τελετή, θα παραστούν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ελληνικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και συγγενείς των πεσόντων.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στην Αεροπορική Βάση Τατοΐου, όπου θα προηγηθεί επιμνημόσυνη δέηση.

Κατά την τελετή ο υπουργός Άμυνας, Χριστόφορος Φωκαΐδης, θα απονείμει, εκ μέρους της Κυπριακής Δημοκρατίας, το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς στους συγγενείς των πεσόντων που δεν έγινε κατορθωτό να ταξιδέψουν στην Κύπρο για την τελετή παράδοσης.

Πηγή: Φιλελεύθερος