Άλλες 164 προσλήψεις προωθεί το Δημόσιο

a 101 Δημόσιο, Ειδήσεις
a 613 Δημόσιο, Ειδήσεις

Σε άλλες 164 προσλήψεις προχωράει ο κρατικός μηχανισμός, παρακάμπτοντας επί της ουσίας την πολιτική της πλήρωσης θέσεων στον Δημόσιο και στον ευρύτερο Δημόσιο τομέα, η οποία έχει αποφασιστεί και εφαρμόζεται.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης και Προσωπικού, ενημέρωσε τη Βουλή μέσω δύο επιστολών ότι το Υπουργικό Συμβούλιο έλαβε σχετικές αποφάσεις που αφορούν τον ανωτέρω αριθμό θέσεων, ζητώντας, παράλληλα, την έγκριση της Επιτροπής Οικονομικών, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες για να εξασφαλιστεί και η οικονομική διάσταση.

Ανάμεσα σε εκείνες που ξεχωρίζουν στα δημοσιεύματα του σημερινού Τύπου, είναι: η πλήρωση θέσης έπαρχου, θέσης Διευθυντή Ανώτατης Εκπαίδευσης, θέση Διευθυντή στο Τμήμα Εμπορικής Ναυτιλίας, καθώς και η πρόσληψη 12 ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και 14 λειτουργών εκπαιδευτικού προγραμματισμού για το Υπουργείο Παιδείας.

Όσον αφορά στις προαγωγές και τις προσλήψεις, όπως αναγράφεται σε σχετική επιστολή, ζητείται η εξαίρεση 94 θέσεων μετά από αιτήματα που κατέθεσαν εταιρίες δημοσίου δικαίου. Οι υπόλοιπες 79, προορίζονται για 12 ημικρατικούς οργανισμούς με μακροπρόθεσμο κόστος, που ανέρχεται στα 4,7 εκ ευρώ ετησίως.

 Επιπλέον, το Υπουργικό Συμβούλιο, πριν από τα Χριστούγεννα, αποφάσισε να πληρώσει 64 θέσεις στον Δημόσιο τομέα και 6 θέσεις ωρομίσθιου προσωπικού, εκ των οποίων μια θέση επιστάτη στο Τμήμα Δασών, και πέντε θέσεις, επίσης, επιστάτη στο τμήμα Ηλεκτρομηχανικών Υπηρεσιών.

Επίσης, από τις 64 οι 37 θέσεις είναι πρώτου διορισμού και προαγωγής και οι 27 πρώτου διορισμού, καθώς επίσης πρώτου διορισμού και προαγωγής είναι πέντε θέσεις στο Υπουργείο Γεωργίας, τέσσερις στο Υπουργείο Εσωτερικών, 12 στο Υπουργείο Παιδείας, 6 στο Υπουργείο Μεταφορών, αλλά και 8 θέσεις Βοηθών Διευθυντών κλινικής και τμήματος στις Ιατρικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας.

 Αναφορικά με την Αρχή Λιμένων Κύπρου, προς ξεμπλοκάρισμα πάνε μία θέση προϊσταμένου εσωτερικού ελέγχου, δυο θέσεις λιμενάρχη, μια θέση μηχανολόγου μηχανικού, μια θέση ηλεκτρολόγου μηχανικού, δυο θέσεις λειτουργού για τον εσωτερικό έλεγχο, δυο θέσεις διοικητικού λειτουργού, δυο θέσεις λιμενικού επιθεωρητή, δυο θέσεις διοικητικού λειτουργού και δυο θέσεις ανώτερου διοικητικού λειτουργού.

 Οι υπόλοιπες είναι: 16 θέσεις στην Αρχή Ηλεκτρισμού, 4 θέσεις λειτουργού στην Επιτροπή κεφαλαιαγοράς, 1 θέση δημοτικού γραμματέα στον Δήμο Δερύνειας, μια θέση διευθυντή στο Συμβούλιο Εγγραφής και Ελέγχου Κτηματομεσιτών, δυο θέσεις στη ΡΑΕΚ, 45 θέσεις στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, δυο θέσεις ανώτερου λειτουργού στον ΚΟΑΠ, δυο θέσεις επιθεωρητών στο Συμβούλιο Εγγραφής στο Συμβούλιο Κτηματομεσιτών, δυο θέσεις στον Δήμο Λευκωσίας, μια θέση καλλιτεχνικού διευθυντή στον ΘΟΚ με συμβόλαιο, δυο θέσεις στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λεμεσού και μια θέση Γενικού Διευθυντή στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Πάφου.

Πηγή: Sigmalive