Τουρνουά Αγ. Νάπας: Στη μάχη 172 ομάδες, 3.000 παιδιά

a 368 Νέα Αμμοχώστου
a 7366 Νέα Αμμοχώστου

Συνωστισμός ταλέντων στην Αγία Νάπα καθώς με τη συμμετοχή 172 ομάδων και περίπου 3.000 παιδιών ηλικίας 8-16 χρόνων ξεκίνησαν νωρίς το πρωί σήμερα Σάββατο, 7 Απριλίου οι αγώνες του Ayia Napa Youth Soccer Festival, που διεξάγεται για ενδέκατη συνεχή χρονιά… 

Το σαββατοκύριακο θα γίνουν οι αγώνες της φάσης των Ομίλων στις εννιά ηλικιακές κατηγορίες του τουρνουά, τη Μεγάλη Δευτέρα θα διεξαχθούν τα νοκ άουτ και το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης οι τελικοί, με την ανάδειξη του MVP, του πρώτου σκόρερ, του καλύτερου τερματοφύλακα και της ομάδας ήθους, σε κάθε κατηγορία.

Ο τελικός για τους γεννηθέντες το 1996, της μεγαλύτερης ηλικιακής κατηγορίας του Ayia Napa Youth Soccer Festival, θα γίνει στο Κοινοτικό Στάδιο Αγίας Νάπας. Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του δήμου αριθμούν συνολικά 16 μικρά και μεγαλύτερα γήπεδα, με φυσικό χλοοτάπητα.

Πολυπληθέστερη κατηγορία είναι αυτή των γεννηθέντων το 2002 με τη συμμετοχή 28 ομάδων, ενώ οι λιγότερες συμμετοχές είναι στους 16αρηδες, με μόνο 8 ομάδες. Στους γεννηθέντες το 2000, το 2001 και το 2003 μετέχουν 24 ομάδες σε κάθε κατηγορία. Στο τουρνουά λαμβάνει μέρος και μια Νορβηγική ομάδα κοριτσιών, 16 και 17 χρόνων οι οποίες διαγωνίζονται με αγόρια γεννημένα το 1998.

Τους αγώνες παρακολουθούν οι Βρετανοί σκάουτερ Ντάνι και Τρέβορ Μπέιλι.

Καθώς ένα τουρνουά ακαδημιών δεν είναι μόνο μπάλα, περίπτερο στο χώρο έχει και η Αστυνομία Κύπρου που ενημερώνει τα μικρά παιδιά και τους γονείς τους για τη σωστή οδήγηση, τα μάστιγα των ναρκωτικών και τη βία στα γήπεδα.

Το Ayia Napa Youth Soccer Festival συνδιοργανώνουν η Soccer World Cyprus και ο Α.Ο. Αγίας Νάπας, με την υποστήριξη του Δήμου Αγίας Νάπας, του ΚΟΤ και της ACS Sports Innovation, με τη χορηγία της McDonald’s και των μπαρών δημητριακών Corny.

Περισσότερες πληροφορίες, πρόγραμμα και αποτελέσματα στο www.soccerworldcyprustournaments.com

Πηγή: Εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ