Μυστήριο πίσω από τη δολοφονία των 2 ηλικιωμένων

1431145907 thumb Ειδήσεις

Τους δράστες και τα κίνητρα της ανείπωτης οικογενειακής τραγωδίας στον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς, όπου δολοφονήθηκε εν ψυχρώ το ζεύγος Σάββας και Κυριακή Σοφοκλέους 74 και 78 χρόνων αντίστοιχα, αναζητεί η Αστυνομία, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής αποτέλεσμα. Τα θύματα βρέθηκαν δολοφονημένα σε παράγκα στο περιβόλι τους. Είχαν δεχθεί πυροβολισμούς από πιστόλι στο σώμα και στο κεφάλι.

1431145907 thumb Ειδήσεις

Μαύρο πέπλο καλύπτει την στυγερή δολοφονία του ζεύγους Σάββα και Κυριακής Σοφοκλέους 74 και 78 ετών αντίστοιχα που συνέβη σε περιβόλι τους στον Άγιο Ιωάννη Πιτσιλιάς. Το ζεύγος, όπως κάθε μέρα, είχε μεταβεί στο περιβόλι τους που βρίσκεται στο δρόμο που ενώνει το χωρίο τους με τον Άγιο Θεόδωρο στις 5 το απόγευμα της Τετάρτης και έκτοτε δεν έδωσαν σημεία ζωής. Στάθμευσαν το ημιφορτηγό τους στην άκρη του δρόμου και πήραν μονοπάτι που οδηγεί στο χωράφι τους. Τα στοιχεία και οι μαρτυρίες που μάζεψε η αστυνομία δείχνουν ότι, λίγη ώρα αργότερα και προτού να προλάβουν να περιποιηθούν το χωράφι τους, ο δολοφόνος τους αιφνιδίασε και χωρίς έλεος άδειασε το πιστόλι που κρατούσε.

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννη Σωτηριάδη, οι κάλυκες και οι κηλίδες αίματος που βρέθηκαν και αποτελούν τεκμήρια δείχνουν ότι ο άντρας πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε ενώ βρισκόταν στο χωράφι. Έτρεξε για να γλυτώσει σε παράγκα αλλά στο καταφύγιο αυτό έμελλε να αφήσει την τελευταία του πνοή αφού ο δράστης τον ακολούθησε, τον πυροβόλησε εξ επαφής και ακολούθως έστρεψε την κάνη του πιστολιού στην 78χρονη, δολοφονώντας χωρίς έλεος και αυτήν. Η απουσία του ζεύγους από το σπίτι και τους δρόμους του χωρίου έγινε αισθητή χθες. Γύρω στις 9 το βράδυ συγχωριανός και φίλος τους ζεύγους που ανησύχησε πως κάτι κακό έγινε, ζήτησε από φίλο του να μεταβούν μαζί στο περιβόλι τους ζεύγους προς αναζήτηση τους. Τους εντόπισαν στη συνέχεια νεκρούς. Αμέσως στην σκηνή κλήθηκε η αστυνομία, η οποία απέκλεισε την περιοχή και άρχισε έρευνες. Στο μέρος εκτός από τον Βοηθό Αστυνομικό Διευθυντή, τον Υπεύθυνο και μέλη του ΤΑΕ έφτασαν και οι ιατροδικαστές Νικόλας Χαραλάμπους και Σοφοκλής Σοφοκλέους που διενήργησαν αυτοψία Η σκηνή παρέμεινε αποκλεισμένη και το πρωί δεκάδες αστυνομικοί κτένισαν σπιθαμή προς σπιθαμή την περιοχή, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στους δράστες. Οι έξι κάλυκες που βρέθηκαν στην σκηνή, δύο ανατολικά της παράγκας, δύο δυτικά και δύο μέσα, αποτελούν σημαντικά στοιχεία για την αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη Κυριακή φαίνεται να δέχθηκε τέσσερις σφαίρες και ο σύζυγος της δυο, ωστόσο όλα θα ξεκαθαρίσουν στην νεκροψία που θα διενεργηθεί αύριο στο Νοσοκομείο Λευκωσίας. Όσον αφορά τα κίνητρα του δράστη, παραμένουν άγνωστα με την αστυνομία να δυσκολεύεται να βρει που πρέπει να στρέψει τις έρευνες της. Και αυτό γιατί όλες οι μαρτυρίες που κατέχουν αναφέρουν πως το ζεύγος ήταν φιλήσυχο , αγαπητό στους συγχωριανούς και δεν είχε δημιουργήσει έχθρα ή αντιπαλότητα με κανένα. Το σενάριο που στριφογυρίζει στο μυαλό των ανακριτών ως προς το τι συνέβη την μοιραία ώρα και ώθησε τον δράστη να αδειάσει το πιστόλι του στους δύο είναι, το ζεύγος να είδε κάποιες ύποπτες κινήσεις κατεβαίνοντας στο χωράφι τους ή να βρήκε κάτι σ’ αυτό που δεν έπρεπε να μαθευτεί και έτσι τους έκλεισαν το στόμα με αυτό το ειδεχθές έγκλημα.Πηγή: SigmaLive