Συνελήφθησαν 2 ύποπτοι από τη Σωτήρα για υπόθεση κλεμμένων οχημάτων

a 96 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 1862 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Πέντε άτομα, ένα από το Παραλίμνι, 2 από τη Σωτήρα, ένα από τις Βρυσούλλες κι ένα από τη Λεμεσό, συνέλαβε την Τετάρτη η Αστυνομία για διευκόλυνση των ανακρίσεων της σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων, εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κλεπταποδοχής και παράνομης αφαίρεσης διακριτικών σημείων μηχανοκίνητου οχήματος.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, Χαράλαμπος Ζαχαρίου, ανέφερε ότι «σήμερα το ΤΑΕ Λάρνακας με τη βοήθεια των ΤΑΕ Λεμεσού και Αμμοχώστου, διεξήγαγε συντονισμένη επιχείρηση σε σχέση με υπόθεση εισαγωγής και πώλησης κλοπιμαίων αυτοκινήτων πολυτελείας. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 4 ύποπτοι ηλικίας από 22-46 χρόνων από την ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Ένα άτομο από τη Λεμεσό βρίσκεται καθ’ οδόν για να παραδοθεί στην Αστυνομία», είπε.

Πρόσθεσε πως «εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα αυτοκίνητο BMW X3, ενώ αναζητούνται ένα Mercendes και τρία Range Rover, τα δύο εκ των οποίων φαίνεται να έχουν πουληθεί σε ανυποψίαστους πολίτες. Επίσης κατασχέθηκαν ηλεκτρονικοί υπολογιστές και διάφορα έγγραφα».

Εναντίον των υπόπτων συνέχισε, «διερευνώνται τα αδικήματα συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων, εξασφάλισης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κλεπταποδοχής και παράνομης αφαίρεσης διακριτικών σημείων μηχανοκίνητου οχήματος».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Ζαχαρίου είπε ότι «φαίνεται πως πρόκειται για κύκλωμα εισαγωγής κλοπιμαίων οχημάτων».

Οι πέντε ύποπτοι αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για έκδοση διαταγμάτων προφυλάκισης τους.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας πριν από ενάμιση περίπου μήνα όταν η βρετανική Αστυνομία πληροφόρησε την Αστυνομία της Δημοκρατίας ότι το GPS ενός κλεμμένου αυτοκινήτου έδειχνε σήμα στην Κύπρο.

Το αυτοκίνητο, ένα BMW X3 εντοπίστηκε και ύστερα από έρευνα που διεξήχθη από την Αστυνομία διαπιστώθηκε ότι αυτό είχε όντως κλαπεί στη Βρετανία και εισήχθη στο λιμάνι Λεμεσού μέσω Ελλάδας. Το αυτοκίνητο είχε δηλωθεί στο Τελωνείο έχοντας ιταλικά έγγραφα.

Από περαιτέρω έρευνες της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι το αυτοκίνητο είχε όντως εγγραφεί στην Ιταλία και τα χαρτιά του ήταν γνήσια. Αποκαλύφθηκε ωστόσο ότι τα χαρτιά που έφερε το κλεμμένο αυτοκίνητο ανήκαν σε όχημα που ήταν διαγραμμένο στην Ιταλία από το 2010.