Άρχισε η κυνηγετική περίοδος, υπό το βλέμμα 200 θηροφυλάκων

a 157 Ειδήσεις
a 3440 Ειδήσεις

Χωρίς, ευτυχώς, ατυχήματα αλλά με πολλές καταγγελίες για άδειες κυνηγίου που δεν ανανεώθηκαν, και πολλά παράπονα για τον περιορισμένο πληθυσμό των λαγών, άρχισε την Κυριακή η περίοδος κυνηγίου λαγού και πέρδικας. Επί ποδός ήταν Ταμείο Θήρας και Αστυνομία.

Χιλιάδες κυνηγοί έπιασαν από τα ξημερώματα τα πόστα τους σε αρκετά σημεία με την ελπίδα να μην γυρίσουν παπαγάλοι από την πρώτη ημέρα της κυνηγετικής περιόδου για λαγούς και πέρδικες.

Ωστόσο, οι υψηλές θερμοκρασίες δυσκόλεψαν την προσπάθειά τους, ενώ και οι λαγοί φαίνεται πως τελικά… έγιναν λαγοί, αφού, σύμφωνα με τους κυνηγούς, εκτός κάποιων περιπτώσεων δεν είδαν ούτε αυτί λαγού.

Την εξόρμηση παρακολουθούσαν στενά, από νωρίς το πρωί, 200 θηροφύλακες σε συνεργασία με μέλη της αστυνομίας, που έστησαν είκοσι μπλόκα παγκυπρίως.

Η περίοδος κυνηγίου για το επιδημητικό θήραμα θα είναι διάρκειας 17 εξορμήσεων και θα ολοκληρωθεί στις 29 Δεκεμβρίου, περιλαμβανομένης και μίας Παρασκευής.

Σήμερα καταγγέλθηκαν συνολικά 16 κυνηγοί που δεν κατείχαν τις απαραίτητες άδειες, δύο που κυνηγούσαν σε απαγορευμένες περιοχές, και ένας γιατί κυνηγούσε μέσα από το αυτοκίνητο του.


Πηγή: ΑΝΤ1