200 κυβικά μέτρα τροφίμων συγκεντρώθηκαν από τη χθεσινή εκδήλωση στο Παραλίμνι (photos)

a6 1 Νέα Αμμοχώστου
a6 8 Νέα ΑμμοχώστουΠερίπου 200 κυβικά μέτρα τροφίμων έχουν συγκεντρωθεί από τη φιλανθρωπική καλλιτεχνική εκδήλωση με το σύνθημα «Όσα η αγάπη ονειρεύεται η Αμμόχωστος τα κάνει πράξη», που πραγματοποιήθηκε χθες στην πλατεία της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου στο Παραλίμνι.

Σε γραπτή ανακοίνωση της Ιεράς Μητρόπολης αναφέρεται ότι «η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από την Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας, σε συνεργασία με τους Δήμους και τις Κοινότητες της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου και σε αυτήν συμμετείχαν πλήθος καλλιτεχνών από την Ελλάδα και την Κύπρο. Την εκδήλωση στήριξαν επίσης και πλήθος οργανισμών, επιχειρήσεις και ομάδες εθελοντών».

Στην εκδήλωση που διήρκησε μέχρι αργά το βράδυ παρευρέθηκαν ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας και Αμμοχώστου κ. Βασίλειος, οι Δήμαρχοι Παραλιμνίου, Αγίας Νάπας, Δερύνειας και Σωτήρας, άλλοι επίσημοι και πλήθος κόσμου. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης για την ενίσχυση του κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου της Μητροπόλεως Κωνσταντίας.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι «από μια πρώτη εκτίμηση που έχει γίνει, έχουν μαζευτεί περίπου 200 κυβικά μέτρα τροφίμων. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο προσφέρει δωρεάν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε 500 περίπου οικογένειες της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου. Ο αριθμός των οικογενειών που χρίζουν βοήθειας έχει διπλασιαστεί τους τελευταίους δύο μήνες και πρόκειται κυρίως για οικογένειες όπου και οι δύο σύζυγοι είναι άνεργοι».

Η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου «παρά τις όποιες αντιξοότητες και δυσκολίες, θα συνεχίσει, με τη στήριξη πάντα του κόσμου, των οργανωμένων συνόλων, των διαφόρων επιχειρήσεων και των Δήμων και Κοινοτήτων της ελεύθερης Αμμοχώστου, το φιλανθρωπικό και κοινωνικό της έργο».

a 31 Νέα Αμμοχώστου

a1 6 Νέα Αμμοχώστου

a2 4 Νέα Αμμοχώστου

a3 2 Νέα Αμμοχώστου

a5 2 Νέα Αμμοχώστου

.