Σήμερα στις 20:00 η παρουσίαση του νέου iPhone

a 88
a 2171

Άρχισε η αντίστροφή μέτρηση για τους φανατικούς οπαδούς της Apple, αφού ο αμερικανικός κολοσσός παρουσιάζει σήμερα στις 20.00 ώρα Κύπρου, το νέο iPhone αλλά πιθανόν και το iWatch. Η φημολογία που αναπτύχθηκε τους τελευταίους μήνες φτάνει στο τέλος της, αφού ο Tim Cook θα αποκαλύψει το νέο όπλο της Apple.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της Apple ήδη τρέχει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της εκδήλωσης.

Η ξεχωριστή εκδήλωση της Apple θα πραγματοποιηθεί στο De Anza College Campus στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια. Οι παρουσιάστριες του Bloomberg, Olivia Sterns και Julie Hyman ανέφεραν πως η Apple έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία με μεγάλες αμερικανικές τράπεζες, ώστε οι χρήστες του νέου iPhone να πραγματοποιηθεί όλες τις πληρωμές μέσω του τηλεφώνου.

Οι πληροφορίες που επικαλούνται διάφοροι αναλυτές τις τελευταίες μέρες, αναφέρουν ότι το νέο iPhone θα βγει σε δύο εκδόσεις. Μία με οθόνη 4,7 ιντσών και μία με οθόνη 5,5 ιντσών, το οποίο μάλλον θα κυκλοφορήσει αργότερα. Και στις δύο περιπτώσεις, η συσκευή θα είναι εμφανώς μεγαλύτερη από αυτή που αντικαθιστά, μιας και το iPhone 5S διέθετε οθόνη 4 ιντσών.

Όσον αφορά τα τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν αποκλείεται η Apple να προικίσει το νέο iPhone με την τεχνολογία NFC. Επιπλέον, αναμένεται να έχει καλύτερη κάμερα, βελτιωμένη συνδεσιμότητα και ισχυρότερο επεξεργαστή.

Η διάθεση του νέου iPhone αναμένεται να αρχίσει στις 19 Σεπτεμβρίου.

Φήμες αναφέρουν ότι η τιμή του θα αρχίζει από 500 αγγλικές στερλίνες/858 δολάρια για το μοντέλο των 4.7 ιντσών και από 563 αγγλικές στερλίνες/966 δολάρια για το μοντέλο των 5.5 ιντσών.

Αυτές φυσικά είναι οι κινεζικές τιμές, συνεπώς δεν υπολογίζονται οι τοπικοί δασμοί.

Πάντως αναλυτές κάνουν λόγο για κομβικό σημείο σε ότι αφορά το μέλλον του Tim Cook και γενικότερα της Apple, αφού αρκετοί έχουν θίξει το γεγονός ότι η εταιρεία υπό την διεύθυνση του Tim Cook χάνει την αίγλη που απέκτησε υπό τον Steve Jobs. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η αντίδραση του χρηματιστηρίου μετά τις ανακοινώσεις της Apple.