Οι αξέχαστες στιγμές του 2004 ξαναζωντάνεψαν στο ΓΣΠ

a 78
a 1305Οι αξέχαστες στιγμές του 2004 με την κατάκτηση του ΕURO από την Εθνική Ελλάδος ξαναζωντάνεψαν στο ΓΣΠ.

Ένδεκα περίπου χρόνια από την ημέρα (4 Ιουλίου 2004) που ο Θοδωρής Ζαγοράκης έπαιρνε στα χέρια του το βαρύτιμο τρόπαιο της Πρωταθλήτριας Ευρώπης και το σήκωνε με υπερηφάνεια στον ουρανό της Λισσαβόνας, το «πειρατικό» του Ότο Ρεχάγκελ έδωσε άλλη μια… παράσταση.

Αυτή τη φορά επί κυπριακού εδάφους με αντίπαλο την Εθνική Κύπρου του 2004 και γνώρισε την αποθέωση από έξι και πλέον χιλιάδες φιλάθλους στο Στάδιο της Λευκωσίας.

a1 15

Ρεχάγκελ: «Ευτυχώς έγινε αλλαγή ο Κωνσταντίνου»
Το παιχνίδι είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα και έγινε μετά από πρωτοβουλία του τότε αρχηγού της Ελλάδας και Ευρωβουλευτή σήμερα Θοδωρή Ζαγοράκη και της Κύπριας Ευρωβουλευτού Ελένης Θεοχάρους, με στόχο τη συλλογή χρημάτων για τους «Εθελοντές Γιατρούς».

a2 10

Φυσικά το τελικό αποτέλεσμα λίγη σημασία έχει. Απλά για την ιστορία ν’ αναφέρουμε ότι η Ελλάδα νίκησε με 6-1 την Κύπρο. Σκόρερ για την «γαλανόλευκη» οι Γιαννακόπουλος (2), Χαριστέας, Καραγκούνης, Λάκης και Καφές, ενώ για την Κύπρο σκόραρε ο Κωνσταντίνου.

a3 10

Κύπρος (Πάμπος Χριστοδούλου): Παναγιώτου, Θεοδότου, Λουκά, Οκκαρίδης, Γεωργίου, Σατσιάς, Καϊάφας, Εγκωμίτης, Οκκάς, Κωνσταντίνου, Χριστοδούλου

Στο δεύτερο ημίχρονο πέρασαν ως αλλαγή οι Γιασεμάκης, Ελευθερίου, Μιχαήλ, Ηλία, Δασκαλάκης, Λάμπρου, Νεοφύτου, Αριστοκλέους και Μορφής.

a4 6

Ελλάδα (Ότο Ρεχάγκελ): Νικοπολίδης (26΄ Χαλκιάς), Σεϊταρίδης, Φύσσας, Καψής (11΄ Νταμπίζας), Δέλλας, Μπασινάς, Ζαγοράκης, Γιαννακόπουλος, Χαριστέας, Καραγκούνης, Βρύζας (28΄ Λάκης)

Στο δεύτερο ημίχρονο πέρασαν ως αλλαγή οι Γκούμας Βενετίδης, Καφές και Κατεργιαννάκης.

Πηγή: SentraGoal