Η Σωτήρα συμμετέχει ξανά στο Διεθνές Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ 2014

a2 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a2 23 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Σωτήρας συμμετέχει στο Διεθνές Φεστιβάλ ΚΥΠΡΙΑ 2014, με το θεατρικό έργο “Αστερισμοί” του Nick Payne το Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Σωτήρας.

a 4 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Λεπτομέρειες για τα «Κύπρια» 2014 τα οποία θα πραγματοποιηθούν από τις 3 Σεπτεμβρίου έως τις 8 Οκτωβρίου δόθηκαν σε συνέντευξη τύπου στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας Κώστα Καδή.

Μεταξύ 3 Σεπτεμβρίου και 8 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί φέτος το διεθνές φεστιβάλ Κύπρια στο οποίο θα φιλοξενηθούν καλλιτεχνικές προτάσεις μουσικής, χορού και θεάτρου, σε Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα και Σωτήρα.

a1 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Στους στόχος του φεστιβάλ αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

“Παρέχει την ευκαιρία στους Κύπριους δημιουργούς για παραγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου, ενώ φιλοξενεί και αντίστοιχες εκδηλώσεις από το εξωτερικό. Συνεπώς, δίνει τη δυνατότητα στο κοινό για παρακολούθηση επιλεγμένων καλλιτεχνικών παραστάσεων, τόσο από την Κύπρο όσο και από το εξωτερικό”.

Ο κύριος Καδής σημείωσε πως παρά το μειωμένο προϋπολογισμό έχει καταβληθεί προσπάθεια για αναβάθμιση του φεστιβάλ με κυπριακές παραγωγές, ενώ από πλευράς του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ Αντης Παρτζίλης, αναφέρθηκε στις προτάσεις οι οποίες έγιναν για συμμετοχή στο φεστιβάλ:

«Εχουν υποβληθεί 74 προτάσεις πλείστες από τις οποίες ήταν στον πλαίσιο σκεπτικού πολλές από την Κύπρο πολλές από το εξωτερικό»

Φέτος το σκεπτικό του φεστιβάλ συνοψίζεται στη ρήση του μεγάλου Γάλλου ποιητή Αρθούρου Ρεμπώ «εγώ είναι ο άλλος».