Πλεονασματικός ο προϋπολογισμός του Δήμου Σωτήρας για το 2014

a 111 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 3036 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Πλεόνασμα 250 χιλιάδων ευρώ παρουσιάζει ο προϋπολογισμός του Δήμου Σωτήρας για το 2014, τα οποία θα διατεθούν για την ανάπτυξη του Δήμου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Δήμαρχος Σωτήρας Γεώργιος Τάκκας είπε πως «υπολογίζουμε ότι οι εισπράξεις του Δήμου θα φτάσουν τα 3,2 εκ. ευρώ και τα έξοδα τα 2,95 εκ. Με αυτόν τον υπολογισμό, περίπου 250 χιλιάδες ευρώ θα διατεθούν για την ανάπτυξη του Δήμου».

Πρόσθεσε πως «ο Δήμος Σωτήρας δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας, πληρώνει στο ακέραιο όλες τις υποχρεώσεις του και ακολουθεί ορθολογιστική διαχείριση».

Αναφερόμενος στα έργα τα οποία υλοποιήθηκαν τη χρονιά που πέρασε, ο κ. Τάκκας είπε πως «τον προηγούμενο χρόνο ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο κατάφεραν να λειτουργήσουν το παραλιακό εστιατόριο στην περιοχή της Αγίας Θέκλας, που μέσα σε 4 μόλις μήνες λειτούργησε από το μηδέν, τετραπλασιάζοντας έτσι τα έσοδα του Δήμου».

Πρόσθεσε ότι «μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα τοπιοτεχνήθηκε η παραλιακή περιοχή, δημιουργήθηκαν οι κατάλληλες υπηρεσίες, ενώ ετοιμάζονται όλες οι απαιτούμενες περιβαλλοντικές μελέτες, ώστε τη νέα καλοκαιρινή περίοδο να λειτουργήσουν δύο νέες παραλίες, ο Ποσειδώνας και οι Σειρήνες».

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην επιθυμία του Δημοτικού Συμβουλίου για επέκταση του συστήματος ανακύκλωσης, σημειώνοντας πως «έχει γίνει το πρώτο βήμα για την ποιοτική και ποσοτική ανάλυση σύστασης αποβλήτων, γεγονός που δίνει πληροφορίες για μια συνολική ανακύκλωση με στόχο την μηδενική παραγωγή αποβλήτων, κάτι που θα έχει ως θετικό αποτέλεσμα τη μείωση στο κόστος σκυβάλων τα οποία επιβαρύνονται οι δημότες της Σωτήρας».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Τάκκας είπε πως «στα σκαριά βρίσκονται και οι θρησκευτικές διαδρομές του Δήμου, αφού ως γνωστόν η Σωτήρα αποκαλείται «Βυζαντινή Κωμόπολη» λόγω των πολλών βυζαντινών εκκλησιών που βρίσκονται στην περιοχή και χρονολογούνται από τον 11ο αιώνα. Θέλουμε να εκμεταλλευτούμε αυτήν την ιστορία της Σωτήρας για να προσελκύσουμε ένα κομμάτι από τον τουρισμό».

Αναφορικά με την ανέγερση πολυκέντρου που θα διαθέτει καφετέρια, αίθουσα για χορούς, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλες δραστηριότητες, είπε πως «αυτό είναι ένα έργο που έχει εγκριθεί και έχουν εξασφαλιστεί τα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ωστόσο, λόγω της οικονομικής κρίσης δεν τροχιοδρομήθηκε από την κυβέρνηση», κατέληξε.