Τέλη του 2016 το Κέντρο Ενηλίκων Δήμου Δερύνειας

CEB1 24 Ειδήσεις
Τέλη του 2016 αναμένεται να ολοκληρωθεί το Κέντρο Ενηλίκων του Δήμου Δερύνειας η ανέγερση του οποίου άρχισε πριν από λίγες μέρες. Το Κέντρο θα στοιχίσει περίπου 956.254 ευρώ και η τελική συνεισφορά του Δήμου θα ανέλθει στο 10%, δηλαδή περίπου 95.625 ευρώ.

CEB1 1713 Ειδήσεις

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Δερύνειας αναφέρεται ότι «χθες υπογράφηκαν τα συμβόλαια για ανέγερση του Κέντρου από τον Δήμαρχο Δερύνειας, τον Επαρχο Αμμοχώστου και τον εργολάβο. Το έργο άρχισε εδώ και λίγες μέρες και ο χρόνος αποπεράτωσης του θα είναι περίπου 12 μήνες».

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Δερύνειας Αντρος Καραγιάννης ανέφερε ότι «η υπογραφή του συμβολαίου αποτελεί την επιβράβευση των δέκα περίπου χρόνων αγώνα, αγωνίας και επιμονής των συνταξιούχων μας για απόκτηση του δικού τους χώρου στέγασης και παροχής φροντίδας, προστασίας, απασχόλησης και ψυχαγωγίας. Το νυν Δημοτικό Συμβούλιο βρήκε το συγκεκριμένο έργο δρομολογημένο από το προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο και τον τέως Δήμαρχο και ενταγμένο στο Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης της Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013».

Πρόσθεσε ότι «ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται περίπου στις 956.254 ευρώ και η αρχική συνεισφορά του Δήμου Δερύνειας με βάση τον συνολικό προϋπολογισμό ανερχόταν στο 1/3, δηλαδή στα 318.750 ευρώ. Ωστόσο μετά από επίμονες προσπάθειες του Δημοτικού Συμβουλίου καταφέραμε να μειώσουμε τη συνεισφορά μας στο 10%, δηλαδή περίπου στις 95.625 ευρώ, αποδεικνύοντας ότι η θέληση και η βούληση μας να προωθούμε έργα κοινής ωφελείας στον ακριτικό και ημικατεχόμενο Δήμο, επιφέρει καρπούς».

Με την υλοποίηση του έργου, συνέχισε ο κ. Καραγιάννης « οι ενήλικες του Δήμου Δερύνειας ή τα άτομα της τρίτης ηλικίας, θα αποκτήσουν τη δική τους στέγη σε ένα χώρο φιλικό και οικογενειακό, θα διατηρούν μια φυσιολογική, κοινωνική και ψυχαγωγική ζωή».

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Δερύνειας ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στον σχεδιασμό και την υλοποίηση του Κέντρου Ενηλίκων και προς όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία όπως Εσωτερικών, Οικονομικών και Γεωργίας, το Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας, τον Αναπληρωτή Επαρχο Αμμοχώστου και όλες τις Υπηρεσίες που συμμετείχαν ποικιλοτρόπως στο έργο».