Εντός 2017 ξεκινά η κατασκευή του πεντάστερου στη Σωτήρα

CEB1 Αγία Θέκλα, Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 1279 Αγία Θέκλα, Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Ένα βήμα πριν την έναρξη των κατασκευαστικών εργασιών βρίσκεται το πολυτελές ξενοδοχείο πέντε αστέρων, το οποίο αναμένεται να ανεγερθεί στην περιοχή Αγίας Θέκλας στον Δήμο Σωτήρας, καθώς έχει κατατεθεί από τους επενδυτές στο τέλος Αυγούστου η αίτηση για έκδοση πολεοδομικής άδειας.

Το ξενοδοχείο που αποτελεί τη μεγαλύτερη ιδιωτική επένδυση στον χώρο της τουριστικής βιομηχανίας στην επαρχία Αμμοχώστου ονομάζεται «Sun City Spa Resort & Residences» και προέρχεται από επενδυτικό ταμείο από την Κίνα.

Τις σχετικές μακέτες του έργου, του οποίου το κόστος υπολογίζεται στα 50 εκατ. ευρώ, δημοσίευσε ο κατασκευαστικός όμιλος Giovani, κάνοντας λόγο «για μια φουτουριστική αρχιτεκτονική προσέγγιση ενός από τα εντυπωσιακότερα έργα που έγιναν ποτέ στον τουριστικό τομέα της Κύπρου».

CEB11 Αγία Θέκλα, Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Μέχρι τέλος 2016 η πολεοδομική άδεια

Σημειώνεται ότι στις μακέτες αναγράφεται το όνομα του κινεζικού ομίλου, το οποίο θα επενδύσει για το πρώτο ελίτ ξενοδοχείο στον Δήμο Σωτήρας. Η Jim Chang Global είναι ιδιωτική εταιρεία εγγεγραμμένη στο Χόνγκ Κονγκ.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Σωτήρας κ. Γεώργιος Τάκκας, εξέφρασε την προσδοκία του ότι η έγκριση της πολεοδομικής άδειας θα δοθεί μέχρι το τέλος του 2016. Νοουμένου ότι οι κατασκευαστικές εργασίες ξεκινήσουν με τη νέα χρονιά, το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός 18 μηνών, δηλαδή πριν το καλοκαίρι του 2018.

Εξάλλου, λόγω της σημασίας που αναμένεται να αποκτήσει το ξενοδοχείο για την τουριστική βιομηχανία της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου, εκτιμάται ότι θα ακολουθηθεί διαδικασία ταχείας αδειοδότησης από την κυβέρνηση, προκειμένου το έργο να λάβει τις απαραίτητες εγκρίσεις το συντομότερο δυνατό.

CEB12 Αγία Θέκλα, Γιώργος Τάκκας, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Ενδιαφέρον για νέο ξενοδοχείο

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη ανακοίνωσή του ο Δήμος Σωτήρας σημείωνε ότι το εν λόγω ξενοδοχείο θα καταλαμβάνει περισσότερα από 21.000 τετραγωνικά μέτρα ανάπτυξης, διαθέτοντας 215 δωμάτια, πολυτελείς επαύλεις και διαμερίσματα, τέσσερα εστιατόρια, μπαρ, πολυτελές σπα και πισίνα εσωτερικού και εξωτερικού χώρου.

Στο συγκρότημα, σύμφωνα με τον Δήμο, «θα φιλοξενηθούν και εστιατόρια διεθνούς εμβέλειας με γνωστά ονόματα από τον παγκόσμιο γαστρονομικό χάρτη, καθώς το κομμάτι της ποιοτικής εστίασης ενδιαφέρει πάρα πολύ τον επενδυτή».

Εξάλλου, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες ενδιαφέρον έχει επιδειχθεί και για δεύτερο ξενοδοχείο επίσης πέντε αστέρων στη Σωτήρα, με το deal να αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του 2016.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά από 30 χρόνια για πρώτη φορά εκδηλώνεται ενδιαφέρον για ιδιωτικές επενδύσεις τέτοιας δυναμικότητας στην παραλιακή περιοχή της Σωτήρας.

Ενισχυτικά έργα

Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Σωτήρας, παράλληλα με την κατασκευή του Sun City, θα πραγματοποιηθούν συμπληρωματικά έργα στην περιοχή, όπως πεζόδρομοι και ποδηλατοδρόμοι, που θα πλαισιώνουν το έργο, ενώ ταυτόχρονα πραγματοποιείται σχεδιασμός της παραλιακής περιοχής από ειδική ομάδα μελετητών.

Την ίδια ώρα, υπολογίζεται ότι στο ελίτ ξενοδοχείο το 40-50% τουλάχιστον των εργοδοτουμένων θα προέρχεται από τη Σωτήρα, ενώ στον δήμο αναμένεται να εισρεύσουν μελλοντικά σημαντικά έσοδα μετά τη λειτουργία του ξενοδοχείου.

«Ενδιαφερόμαστε για υψηλής ποιότητας ξενοδοχεία, πέντε αστέρων λόγω της ιδιομορφίας που υπάρχει στην περιοχή», ανέφερε ο κ. Τάκκας, εξηγώντας ότι επειδή χτίστηκαν επαύλεις στην Σωτήρα, είναι απαραίτητο να ανεγερθούν ξενοδοχεία, τα οποία θα έχουν ως στόχο την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού.

Εξάλλου, ο δήμαρχος Σωτήρας σημείωσε ότι σημαντικό ρόλο στην προσέλκυση Κυπρίων και ξένων επενδυτών για κατασκευή ξενοδοχείων στην περιοχή αποτελεί τόσο η επερχόμενη κατασκευή της μαρίνας Αγίας Νάπας όσο και η δημιουργία αναπτυξιακών έργων στον δήμο. «Προτεραιότητα του δήμου ήταν να επενδύσει στην παραλία, δείχνοντας έμπρακτα στους επενδυτές ότι ενδιαφερόμαστε πραγματικά για το παραλιακό μέτωπο», είπε ο κ. Τάκκας.

Πηγή: InBusiness