Παραλίμνι: Καταδίωξη 21χρονου και 20χρονης για ναρκωτικά

astynomia15 Ειδήσεις, Ναρκωτικά, Νέα Αμμοχώστου
astynomia15 Ειδήσεις, Ναρκωτικά, Νέα Αμμοχώστου

Συνολικά 9 γραμμάρια ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης εντοπίστηκαν στο αυτοκίνητο, στην οικία και στο σακάκι νεαρού από τη Σωτήρα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία μέλη της ΥΚΑΝ προσπάθησαν χθες το απόγευμα να ανακόψουν για έλεγχο αυτοκίνητο στο Παραλίμνι, που οδηγούσε 21χρονος από τη Σωτήρα με συνοδηγό 20χρονη από το Λιοπέτρι.

Ο οδηγός μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία των μελών της ΥΚΑΝ ανέπτυξε ταχύτητα και οδήγησε το αυτοκίνητο σε παρακείμενα χωράφια όπου και ακινητοποιήθηκε σε μεγάλη λακκούβα.

Τα μέλη της ΥΚΑΝ προσέγγισαν το αυτοκίνητο και σε έρευνα που διενεργήθηκε σ αυτό εντοπίστηκε στην πόρτα του οδηγού τεμάχιο κυλινδρικού χαρτονιού μέσα στο οποίο υπήρχε συσκευασία ξηρής φυτικής ύλης κάνναβης βάρους 2 γραμμαρίων. Στο αυτοκίνητο εντοπίστηκε επίσης μαχαίρι με πτυσσόμενη λεπίδα με μηχανισμό που καταλήγει σε μυτερή άκρη.

Οι δύο νεαροί συνελήφθηκαν για αυτόφωρα αδικήματα της κατοχής και χρήσης ελεγχόμενου φαρμάκου Τάξεως Β και της μαχαιροφορίας. Σε σωματική έρευνα που έγινε στον 21χρονο εντοπίστηκε στην τσέπη του σακακιού του ανευρέθηκε συσκευασία με κάνναβη βάρους 2 περίπου γραμμαρίων, ενώ έξω από το αυτοκίνητο ανευρέθηκαν άλλα 2 γραμμάρια κάνναβης.

Ακολούθησε έρευνα στις οικίες των δύο νεαρών στη Σωτήρα και το Λιοπέτρι όπου στο σπίτι της 20χρονης δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε το παράνομο. Ωστόσο στο υπόγειο της οικίας του 21χρονου εντοπίστηκε σε προσωπικά του αντικείμενα συσκευασία που περιείχε 1 περίπου γραμμάριο κάνναβης και θήκη γυαλιών με 2 περίπου γραμμάρια κάνναβης.

Ανακρινόμενος ο νεαρός παραδέχθηκε την κατοχή και χρήση της κάνναβης και απάλλαξε την 20χρονη από οποιαδήποτε εμπλοκή της στην υπόθεση.

Ανακρινόμενη η 20χρονη αρνήθηκε τη συμμετοχή της σε οποιαδήποτε αδικήματα και χθες βράδυ απολύθηκε.

Ο νεαρός τέθηκε υπό κράτηση στον Αστυνομικό Σταθμό Αγίας Νάπας και νωρίς σήμερα το απόγευμα αφέθηκε ελεύθερος για να κατηγορηθεί αργότερα με τη λήψη των αποτελεσμάτων των επιστημονικών εξετάσεων της κάνναβης.

Την υπόθεση εξετάζει το κλιμάκιο Αμμοχώστου της ΥΚΑΝ.