Χειροπέδες σε 21χρονο στην επ. Αμμοχώστου για παιδική πορνογραφία

CE91 1 Αστυνομία, Ειδήσεις
CE91 13 Αστυνομία, Ειδήσεις

Στη σύλληψη 21χρονου κατοίκου της επαρχίας Αμμοχώστου, προχώρησαν χθες μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης παράνομης κατοχής και διανομής παιδικής πορνογραφίας και άγρας παιδιών για σεξουαλικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με τα υπό διερεύνηση στοιχεία, ο 21χρονος φέρεται να ζήτησε και να έλαβε, από ανήλικη που γνώρισε μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης (Facebook), βίντεο στο οποίο η ανήλικη παρουσιάζεται γυμνή και το οποίο στη συνέχεια αναρτήθηκε σε πορνογραφική ιστοσελίδα.

Η όλη υπόθεση ήρθε στο φως μετά από καταγγελία της ανήλικης από τη Λάρνακα στην Αστυνομία, σύμφωνα με την οποία σε συγκεκριμένη ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου αναρτήθηκε βίντεο στο οποίο εμφανίζεται η ίδια και το οποίο η ίδια είχε στείλει σε νεαρό που γνώρισε μέσω Facebook.

Το πρωί της Δευτέρας, μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διενήργησαν δυνάμει δικαστικού εντάλματος, έρευνα στην οικία του 21χρονου. Κατά την έρευνα εντοπίστηκαν και παραλήφθηκαν ως τεκμήρια ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία θα σταλούν για επιστημονικές εξετάσεις.

Το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διερευνά την υπόθεση.

Πηγή: SigmaLive