Λειτουργός του ΥΠΟΙΚ κατηγορείται ότι δεν εργάστηκε για 21 μήνες

a 16 Ειδήσεις, Κυβέρνηση
a 710 Ειδήσεις, Κυβέρνηση

Σε εξέλιξη ενώπιον της Επιτροπής Δημόσιας Υπηρεσίας (ΕΔΥ) βρίσκεται η εκδίκαση πειθαρχικής υπόθεσης εναντίον υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, ο οποίος κατηγορείται ότι απουσίαζε αδικαιολόγητα από το γραφείο του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας, μεταξύ των ετών 2012-2014 ο εν λόγω υπάλληλος απουσίαζε αδικαιολόγητα συνολικά για 21 μήνες.

Ο υπό κατηγορία υπάλληλος απορρίπτει τα όσα του καταλογίζονται και υποστηρίζει ότι ο ίδιος βρισκόταν κανονικά στο γραφείο του και εργαζόταν! Υποστήριξε, επίσης, ότι κατά την επίμαχη περίοδο απουσίασε δικαιολογημένα από τον χώρο εργασίας του μόνο τέσσερις μήνες, για τους οποίους κατέθεσε σχετικά ιατρικά δικαιολογητικά.

Πέραν της πειθαρχικής δίωξης που βρίσκεται σε εξέλιξη εναντίον του, το Γενικό Λογιστήριο απαίτησε από τον υπάλληλο το ποσό των €38.500 που αντιστοιχεί στους μισθούς που έλαβε χωρίς να εργαστεί.

Προς εξόφληση του εν λόγω ποσού, το Γενικό Λογιστήριο άρχισε από τον Ιανουάριο του 2015 να του αποκόπτει μέρος του μισθού του, αφήνοντας του το ποσό των €480 το μήνα για κάλυψη των αναγκών του, όσα δηλαδή λαμβάνουν ως επίδομα οι λήπτες του ΕΕΕ.

Ο ίδιος ο δημόσιος υπάλληλος ισχυρίζεται ότι από τον Γενάρη του 2015 μέχρι το καλοκαίρι του 2016 δεν έλαβε καθόλου μισθό, ενώ έχει προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο σε μια προσπάθεια να ακυρώσει ως παράνομες και παράτυπες τις αποκοπές που γίνονται στο μισθό του.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, ο εν λόγω υπάλληλος δικάζεται ενώπιον της ΕΔΥ χωρίς δικηγόρο καθώς αδυνατεί να καλύψει τα δικηγορικά έξοδα με μισθό €480 το μήνα. Σύμφωνα με τον ίδιο, το αίτημα που κατέθεσε ενώπιον της ΕΔΥ για νομική αρωγή απορρίφθηκε, διότι, όπως του λέχθηκε, δεν δικαιούται με βάση τη μισθοδοτική κλίμακα που βρίσκεται (Κλ.Α5).

Πηγή: Φιλελεύθερος