Αρχίζουν σήμερα οι εκδηλώσεις του Δήμου Σωτήρας για τους εορτασμούς της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου

a 41 Νέα Αμμοχώστου
a 5522 Νέα ΑμμοχώστουΜε εκδηλώσεις και παρελάσεις τιμά και φέτος ο Δήμος Σωτήρας την Εθνική Επέτειο της Ελληνικής αντίστασης κατά του φασισμού και του ναζισμού. Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν σήμερα το πρωί με τον Ενδοσχολικό Εορτασμό του Β’ Δημοτικού Σωτήρας και θα συνεχιστούν απόψε με τον Πανδημοτικό Εορτασμό που θα ξεκινήσει στις 19:30 στο Δημοτικό Μέγαρο και θα περιλαμβάνει τραγούδια από το Κέντρο Νεότητας Σωτήρας και τη Δημοτική Χορωδία, καθώς και χορούς από το χορευτικό τμήμα των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας. Κύριος ομιλητής της Εκδήλωσης θα είναι ο Πρόεδρος του ΔΗ.ΚΟ και πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Μάριος Καρογιάν.

Αύριο Παρασκευή θα συνεχιστούν οι Ενδοσχολικοί Εορτασμοί στις 11:00 από το Δημόσιο Νηπιαγωγείο Σωτήρας και τα Α’ και Γ’ Δημοτικά Σχολεία.

Το Σάββατο στις 7 το βράδυ θα διεξαχθεί Λαμπαδηφορία από τις Κατηχητικές Συνάξεις Σωτήρας.

Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν την Κυριακή, 28 Οκτωβρίου με το Εωθινό από τα Κατηχητικά Σχολεία στις 6:30 το πρωί, την Έπαρση Σημαίας από το Δήμαρχο Σωτήρας στις 7:00 και την Πανηγυρική Δοξολογία που θα ξεκινήσει στις 9:15 το πρωί με κύριο ομιλητή τον Πρώτο Αντιπρόεδρο ΔΗ.ΣΥ, Πρόεδρο της Επιτροπής Εμπορίου και Βιομηχανίας της Βουλής των Αντιπροσώπων και Βουλευτή ΔΗ.ΣΥ επαρχίας Αμμοχώστου, κ. Λευτέρη Χριστοφόρου. Ακολούθως, στις 9:45 θα τελεστεί Τρισάγιο στο Μνημείο Πεσόντων και Αγνοουμένων Σωτήρας και Κατάθεση Στεφάνων.

Στις 10:15 θα διεξαχθεί η καθιερωμένη Παρέλαση στην Λεωφόρο Μακαρίου Γ’, στην οποία θα συμμετέχουν οι δύο μπάντες των Κατηχητικών Σχολείων και Δημόσια αλλά και Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια του Δήμου μας.

Οι δύο μπάντες των Κατηχητικών Συνάξεων αλλά και τμήματα από το Δήμο μας θα συμμετέχουν, επίσης, και στην μεγάλη παρέλαση που γίνεται στο Παραλίμνι στην οποία θα συμμετέχουν φέτος τμήματα από ολόκληρη την επαρχία μας.

Οι εορτασμοί θα κλείσουν με την υποστολή σημαίας στις 7 το απόγευμα από το Δήμαρχο Σωτήρας.

Πληροφορούνται όλοι οι Δημότες ότι την ημέρα της δοξολογίας και της παρέλασης απαγορεύεται αυστηρά η στάση και στάθμευση όλων των τροχοφόρων στο δρόμο της παρέλασης (οδός Σωτήρος, Πλατεία Ελευθερίας, Λεωφόρος Μακαρίου Γ’).

SotiraNews/Τμήμα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Δήμου Σωτήρας