2η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου από Μητρόπολη Κωνσταντίας Αμμοχώστου

a 143 Νέα Αμμοχώστου
a 5618 Νέα ΑμμοχώστουΜε πρωτοβουλία του Πανιερωτάτου Μητροπολήτη Κωνσταντίας κ. Βασιλείου πραγματοποιείται ανά διετία στην Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας και Αμμοχώστου στο Παραλίμνι η Διεθνής Εκθεση Βιβλίου Κύπρου. Φέτος θα πραγματοποιηθεί η 2η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Κύπρου από τις 26 Οκτωβρίου μέχρι και τις 4 Νοεμβρίου 2012 και έχει ως γενικό θέμα: «Ορθοδοξία και Ενωμένη Ευρώπη». Η διοργάνωση της Έκθεσης έχει ενταχθεί μέσα στον προγραμματισμό της Κυβέρνησης για την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Μέσα στα πλαίσια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν ποικίλες πνευματικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, όπως ομιλίες, διαλέξεις, προβολές, παρουσιάσεις νέων βιβλίων, ημερίδες, επισκέψεις μαθητών κ.α. Επίσης θα υπάρχουν παράλληλες εκθέσεις, όπως μνημείων κατεχομένων, παραδοσιακών παρασκευασμάτων κ.α.

Στη 2η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Κύπρου θα λάβουν μέρος οι Πρεσβείες των Ευρωπαϊκών Χωρών, Εκδοτικοί Οίκοι της Κύπρου, της Ελλάδας και του εξωτερικού, βιβλιοπωλεία και άλλοι οργανισμοί που σχετίζονται με το βιβλίο. Η προσπάθεια αυτή της Μητρόπολης έχει ως στόχο να συμβάλει στην προώθηση του πολιτισμού και των πνευματικών αξιών μας και στην προβολή του Εθνικού μας προβλήματος. Παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους ανθρώπους και ιδιαίτερα στους νέους της επαρχίας μας και όχι μόνο, να έρθουν σε επαφή με ποικίλες εκδόσεις, αλλά και με πολιτισμούς διαφόρων λαών.

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης περίπτερο θα έχει και ο Δήμος Σωτήρας, ο οποίος θα προωθεί το τοπικό έδεσμα, που δεν είναι άλλο από το κολοκάσι, ενώ θα συμμετέχει και στις διάφορες εκδηλώσεις με τη Δημοτική Ορχήστρα στις 30 Οκτωβρίου όπου θα παρουσιαστεί μουσικό Πρόγραμμα στις 6:30 το απόγευμα.

a1 25 Νέα Αμμοχώστου

a10 6 Νέα Αμμοχώστου

a11 5 Νέα Αμμοχώστου

a12 Νέα Αμμοχώστου

a13 4 Νέα Αμμοχώστου

a14 4 Νέα Αμμοχώστου

a2 19 Νέα Αμμοχώστου

a4 11 Νέα Αμμοχώστου

a5 8 Νέα Αμμοχώστου

a6 Νέα Αμμοχώστου

a7 7 Νέα Αμμοχώστου

a8 6 Νέα Αμμοχώστου

a9 6 Νέα Αμμοχώστου

SotiraNews