Το 2ο Συμπόσιο Γλυπτικής της Αγίας Νάπας αρχίζει τις εργασίες του

a 18
a 1249

Αρχίζουν την Παρασκευή 24 Απριλίου και ολοκληρώνονται το Σάββατο 9 Μαΐου οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις του Δήμου Αγίας Νάπας, τις οποίες διοργανώνει στο πλαίσιο του 2ου Συμποσίου Γλυπτικής.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν Μουσικές και Θεατρικές Παραστάσεις, Εκθέσεις Εικαστικών Τεχνών, διαλέξεις κλπ. και οι οποίες θα διεξαχθούν στον εσωτερικό και Υπαίθριο χώρο του Δημοτικού Μουσείου “Θάλασσα”.

Με την έκθεση ζωγραφικής “Θάλασσες” του Κύπριου Ζωγράφου Αντώνη Ζένιου και το Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα που ακολουθεί, το οποίο θα παρουσιάσει η Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου “Ανεμόεσσα” του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου αρχίζει τη Παρασκευή 24 Απριλίου στις 20.00 η πρώτη μέρα του καλλιτεχνικού μέρους του Συμποσίου

Ακολουθεί στις 4 Μαΐου η ξεκαρδιστική κωμωδία των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα “Τα μωρά τα φέρνει ο Πελαργός”, την οποία θα παρουσιάσει στο Αμφιθέατρο του Μουσείου “Θάλασσα” στις 8.00μ.μ το Σατιρικό Θέατρο.

Εγκαίνια της Έκθεσης Ψηφιδωτού και Βυζαντινής Αγιογραφίας του Μιχάλη Βραχίμη καθώς και τη μουσική παράσταση “Καλά το λεν για το Φεγγάρι” από το Μουσικό Τρίο, το οποίο αποτελείται από τους Γιώργο Καλογήρου, Κώστα Αποκίδη και Αργυρώ Χριστοδούλου περιλαμβάνονται στη τρίτη μέρα των εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 5 Μαΐου στο Μουσείο “Θάλασσα” στις 20:00.

Την Πέμπτη 7 Μαΐου, η Αυστριακή επιμελήτρια, Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης Ursula Maria Probst, θα δώσει στις 8:00μ.μ διάλεξη με θέμα «Η Γλυπτική σήμερα, μία τέχνη σε διευρυμένο πεδίο”. Μετά τη διάλεξη ακολουθεί Καλλιτεχνικό Πρόγραμμα με το Μουσικό Σχήμα “΄Αρωμα Γυναίκας”.

Σημαντική και ενδιαφέρουσα είναι η προτελευταία εκδήλωση του Καλλιτεχνικού μέρους του Συμποσίου, κυρίως για τους δημότες της Αγίας Νάπας, αφού θα γίνει η παρουσίαση του Γενεαλογικού Δέντρου των κατοίκων του Δήμου και η βράβευση των μαθητών του, οι οποίοι φοιτούν σε Δημόσια και Ιδιωτικά Εκπαιδευτήρια και διακρίθηκαν τη σχολική περίοδο 2013-2014. Η βραδιά θα κλείσει με μουσική παράσταση που θα δώσει το Μουσικό Σχήμα του Πολιτιστικού Ομίλου Αγίας Νάπας “Κάβο Γκρέκο”.

Το Σάββατο 9 Μαΐου θα γίνει στο χώρο του Πάρκου Γλυπτικής στις 10:00 πμ η Τελετή Λήξης του 2ου Συμποσίου Γλυπτικής, το πρόγραμμα της οποίας περιλαμβάνει ομιλίες από το Δήμαρχο Γιάννη Καρούσο και τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συμποσίου κ. Κίκη Κωνσταντίνου, χαιρετισμό από τον επίσημο προσκεκλημένο, απονομή αναμνηστικών δώρων και βραβείων στους καλλιτέχνες και σε άτομα που με τη ενεργή δράση και εθελοντική τους προσφορά συνέβαλαν στη διοργάνωση του 2ου Συμποσίου Γλυπτικής.

Η Τελετή Λήξης του Συμποσίου θα κλείσει με τρία γνωστά Κυπριακά τραγούδια που θα τραγουδήσει η Χορωδία του Δήμου Δερύνειας.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν για το κοινό.