Αγία Νάπα: Σύλληψη 30χρονου για κλοπή αυτοκινήτου και μεγάλο ιστορικό διαρρήξεων και κλοπών

CEB1 4 Αστυνομία, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 1385 Αστυνομία, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Η ανεύρεση κλοπιμαίου αυτοκινήτου στην Αγία Νάπα, οδήγησε σε σύλληψη υπόπτου με μεγάλο ιστορικό κλοπών, διαρρήξεων αλλά και για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα τα ξημερώματα της Δευτέρας (23/5) λήφθηκε πληροφορία στο ΤΑΕ Αμμοχώστου ότι στον χώρο στάθμευσης της Εκκλησίας της Παναγίας στην Αγία Νάπα βρισκόταν σταθμευμένο συγκεκριμένο αυτοκίνητο το οποίο καταγγέλθηκε στις 10 Μαΐου 2016 από τον ιδιοκτήτη του στη Λεμεσό ως κλοπιμαίο.

Η Αστυνομία έθεσε υπό παρακολούθηση το αυτοκίνητο και στις 5:40 το πρωί αντελήφθησαν 30χρονο από τη Λεμεσό να κινείται προς το κλοπιμαίο όχημα. Στην κατοχή του είχε δύο τσαντάκια και μια τηλεόραση σκεπασμένη με ένα σεντόνι. Αφού ανακόπηκε για έλεγχο και ανακρίθηκε από την Αστυνομία, δεν έδωσε ικανοποιητικές εξηγήσεις ως προς το νόμιμο της κατοχής της τηλεόρασης και ηγέρθηκαν υποψίες ότι ήταν κλοπιμαία. Ο ύποπτος συνελήφθη για το αυτόφωρο αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας. Μετά από ανάκριση, ο 30χρονος παραδέχθηκε ότι είχε κλέψει την τηλεόραση από δωμάτιο ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα στο οποίο διέμενε από τις 22 μέχρι και τις 23 Μαΐου.

Μετά από έρευνα, επίσης, στα τσαντάκια που είχε στην κατοχή του, εντοπίστηκε μισό γραμμάριο ξηρής φυτικής ύλης-κάνναβης και ένα πολυεργαλείο σε σχήμα τσεκουριού.

Ανακτινόμενος, ο ύποπτος παραδέχθηκε την κλοπή του αυτοκινήτου που έγινε στη Λεμεσό. Σε έρευνα που ακολούθησε στο αυτοκίνητο εντοπίστηκαν διάφορα σιαρρηκτικά εργαλεία.

Ακολούθως, σε θεληματική κατάθεση που προέβηκε, παραδέχθηκε ότι μεταξύ της 1ης Ιανουαρίου 2016 και 23 Μαΐου 2016 σε Αγία Νάπα και Παραλίμνι διέπραξε δύο διαρρήξεις κτιρίων, μιας αποθήκης ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα και ενός εστιατορίου στον Πρωταρά και έκλεψε αριθμό ηλεκτρικών εργαλείωω, μια τηλεόραση και χρηματικό ποσό. Επίσης, παραδέχτηκε ότι έκλεψε δύο τηλεοράσεις από διαμερίσματα δύο ξενοδοχείων στον Πρωταρά, καθώς και την κλοπή χρηματικών ποσών από κλειδωμένους κερματοδέκτες παιχνιδιών σε Παραλίμνι και Αγία Νάπα. Παραδέχτηκε, επίσης τη διάπραξη κλοπής και δεύτερου αυτοκινήτου στη Λεμεσό, καθώς και 5 υποθέσεις διαρρήξεων κτιρίων στην επαρχία Λεμεσού και μία υπόθεση διάρρηξης στη Λάρνακα.

Σύμφωνα με τον 30χρονο, μέρος της κλαπείσας περιουσίας πώλησε σε χαμηλή τιμή, σε 56χρονο από Αγγλία, μόνιμο κάτοικο Κύπρου στην Ορόκλινη, ο οποίος συνελήφθηκε την ίδια μέρα σύμφωνα με δικαστικό ένταλμα στην Ορόκλινη. Σε έρευνα που ακλολούθησε σε κατάστημα πώλησης μεταχειρισμένων αντικειμένων ιδιοκτησίας του πιο πάνω, σύμφωνα με δικαστικό ένταλμα, εντοπίστηκε μέρος της κλαπείσας περιουσίας.

Εξασφαλίστηκε, επίσης, μαρτυρία, σύμφωνα με την οποίο 31χρονος από Ελλάδα αποδέχτηκε μέρος της κλαπείσας περιουσίας από τον 30χρονο. Εναντίον του πιο πάνω εξασφαλίστηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης και καταζητείται.

Το ΤΑΕ Αμμοχώστου διερευνά την υπόθεση.

SotiraNews