Τρεις υφυπουργοί με κόστος μόλις €317.000!

a 120 Ειδήσεις
a 3045 Ειδήσεις

Η επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού από τον διορισμό τριών υφυπουργών, οι οποίοι θα αμείβονται με μισθό υπουργού, θα ανέρχεται ετησίως στις €317.000 περίπου και όχι στα €2 εκατ. όπως λέγεται, αναφέρει με επιστολή του προς τη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. Υποδεικνύοντας, παράλληλα, πως ένα μεγάλο μέρος του κόστους που θα προκύπτει από τους εν λόγω διορισμούς, θα καλύπτεται από τις εθελοντικές αποκοπές που γίνονται ήδη στις μηνιαίες απολαβές των μελών του Υπουργικού Συμβουλίου. Στην απαντητική του επιστολή προς τη βουλευτή Ειρήνη Χαραλαμπίδου που ήγειρε το θέμα, ο Χάρης Γεωργιάδης δεν παραλείπει να αφήσει αιχμές τόσο στην ίδια όσο και στους υπόλοιπους βουλευτές του ΑΚΕΛ που βάζουν προσκόμματα στην ψήφιση του σχετικού νομοσχεδίου, υπενθυμίζοντάς τους ότι η δημιουργία θέσεων υφυπουργών αποτελούσε και προεκλογική δέσμευση του υποψήφιου Σταύρου Μαλά, τον οποίον υποστήριξε το ΑΚΕΛ στις προεδρικές εκλογές του 2013.

Σύμφωνα με την επιστολή Γεωργιάδη, κατόπιν εντολής του Προέδρου Αναστασιάδη, από τις συνολικές ακαθάριστες απολαβές του συμπεριλαμβανομένου και του 13ου μισθού, γίνεται εθελοντική αποκοπή σε ποσοστό 25%. Όσον αφορά στους μισθούς των υπουργών, του Κυβερνητικού Εκπροσώπου και του Υφυπουργού παρά τω Προέδρω και πάλι κατόπιν εντολών του Προέδρου Αναστασιάδη, η αντίστοιχη εθελοντική αποκοπή ανέρχεται σε ποσοστό 20%. Συνεπώς, οι συνολικές αποκοπές (μνημονιακές και εθελοντική) από τις μηνιαίες απολαβές του Προέδρου Αναστασιάδη ανέρχονται στο 42,38% και των υπουργών, Κυβερνητικού Εκπροσώπου και Υφυπουργού παρά τω Προέδρω στο 38,15%.

Σε σχέση με τις υπηρεσιακές λιμουζίνες που θα έχουν στη διάθεσή τους και οι Υφυπουργοί -τους συμπεριέλαβε στους δικαιούχους ο ΔΗΣΥ- ο υπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι ο υφιστάμενος στόλος πολυτελών οχημάτων του κράτους αφορά οχήματα μεγάλου κυβισμού, τα οποία αγοράστηκαν επί προηγούμενων Κυβερνήσεων. Ανακοινώνοντας, παράλληλα, την πρόθεση της Κυβέρνησης για σταδιακή αντικατάσταση των κρατικών λιμουζινών, σε περίοδο που θα καθοριστεί, με οχήματα πολύ μικρότερου κυβισμού.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ