Με Ελευθερία Αρβανιτάκη το 33ο Διεθνές Φεστιβάλ Αγίας Νάπας (ΒΙΝΤΕΟ+ΕΙΚΟΝΕΣ)

a5 Γιάννης Καρούσος, Μουσική, Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ
a5 Γιάννης Καρούσος, Μουσική, Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ

Χιλιάδες κόσμου -ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες- παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις της 2ης ημέρας του 33ου Φεστιβάλ Αγίας Νάπας, την επίσημη έναρξη του οποίου κήρυξε χθες βράδυ ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Πετρίδης.

a2 1 Γιάννης Καρούσος, Μουσική, Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ

Την επίσημη ημέρα έναρξης του Φεστιβάλ τίμησαν επίσης με την παρουσία τους ο Πρέσβης της Ρωσίας στην Κύπρο Στάνισλαβ Οσάτσι, Βουλευτές, Δήμαρχοι, αντιπροσωπείες από τις αδελφοποιημένες πόλεις Ιωάννινα, Σέρρες, τη Ρωσική πόλη Γκελεντζίκ με την οποία έχουν γίνει πλέον αδελφές πόλεις μιας και χθες βράδυ (Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου) υπογράφηκε η Α΄ Φάση αδελφοποίησης, καθώς και άλλοι επίσημοι.


]
Λίγο πριν από την τέλεση των εγκαινίων από τον Υπουργό, η Φιλαρμονική της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου παιάνιζε στο χώρο Ελληνική Μουσική και ο Χορευτικός ΄Ομιλος του Δήμου Αγίας Νάπας χόρεψε παραδοσιακούς χορούς.

a1 2 Γιάννης Καρούσος, Μουσική, Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ

Ο κ. Υπουργός αμέσως μετά που τέλεσε τα εγκαίνια, περιηγήθηκε στους χώρους του Φεστιβάλ, όπου θαύμασε από κοντά τις διάφορες εκθέσεις και δραστηριότητες και δοκίμασε παραδοσιακά προϊόντα που έφτιαχναν εκείνη τη στιγμή οικοκυρές στο προαύλιο του Αγροτόσπιτου όπως το παραδοσιακό χαλλούμι, ζεστό ψωμί, παστά και ζιβανία.

a3 Γιάννης Καρούσος, Μουσική, Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Καρούσος ανάφερε ότι το Φεστιβάλ είναι συνυφασμένο με την ανάπτυξη της Αγίας Νάπας, το οποίο δημιουργήθηκε πριν από 33 χρόνια από μια ομάδα εθελοντών, με στόχο να στηρίξει τον τουρισμό με παράδοση και πολιτισμό.

Εξέφρασε τη σιγουριά του ότι οι εμπνευστές του σήμερα θα νοιώθουν περήφανοι για την επιτυχία, τη μοναδικότητά του, την ποιότητα αλλά και για την εμπειρία που προσφέρει στους χιλιάδες επισκέπτες του.

a4 Γιάννης Καρούσος, Μουσική, Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ

Το φετινό Φεστιβάλ, πρόσθεσε, έχει αναβαθμιστεί προσφέροντας ποιότητα τόσο στο καλλιτεχνικό κομμάτι αλλά και στο εκθεσιακό. Ο κ. Καρούσος συγχάρηκε τις πολιτιστικές υπηρεσίες και το προσωπικό του Δήμο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην Πολιτιστική Λειτουργό κυρία Μαρία Τοφινή για την εξαιρετική διοργάνωση καθώς επίσης και για το γεγονός ότι φέτος ο Δήμος πέτυχε τη σημαντική αναβάθμιση του Φεστιβάλ, εξοικονομώντας ταυτόχρονα 25% από το εγκριμένο κονδύλι του προϋπολογισμού.

a6 Γιάννης Καρούσος, Μουσική, Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ

Ο Υπουργός Εσωτερικών στο δικό του χαιρετισμό σημείωσε ότι η Αγία Νάπα σήμερα είναι το καλύτερο τουριστικό θέρετρο της Κύπρου, το οποίο διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο τόσο στα πολιτιστικά δρώμενα της χώρας μας όσο και στην οικονομία του τόπου.

a 19 Γιάννης Καρούσος, Μουσική, Νέα Αμμοχώστου, Φεστιβάλ

Αμέσως μετά τη ομιλίες έγινε η τελετή αδελφοποίησης με τη ρωσική πόλη Γκελεντζίκ και ακολούθησε το καλλιτεχνικό μέρος, το οποίο περιελάμβανε κονσέρτο με του τενόρους του 21ου αιώνα της Μόσχας και τη συναυλία της Ελληνίδας τραγουδίστριας Ελευθερίας Αρβανιτάκη.

SotiraNews